Problema amb unitats de xarxa [Resolt]

Bon dia tot el dia

Un dels problemes que tinc a l'aula és que ningú no apaga els ordinadors a última hora. He anat buscant i finalment m'he decidit per editar el crontab i posar-hi un shutdown a una hora determinada.. He afegit les línies següents:

# PERSONALITZACIÓ TONI
#
# Aquesta línia fa que s'apagui l'ordinador automàticament a les 16.40.00 de cada dia de la setmana
40 16 * * * /sbin/shutdown -h now

Ho he fet només amb un ordinador per confirmar que tot funciona i tot i que sembla que si, de fet l'ordinador s'apaga al'hora programada ha sorgit un problema que no se si està relacionat amb l'ordre shutdown.

En arrencar l'ordinador surt una pantalla del grub que m'obliga a triar (no entra automàticament) i un cop dins les unitats de xarxa no es carreguen correctament.

He mirat de tornar a llençar el muntador de les unitats però no respon.

Com que la única cosa "estranya que se li ha fet a aquestordinador ha estat el tema del shutdown, em fa pensa que potser té a veure.

Abans d'atrevir-me a fer-ho vaig estar llegint diversos forums ja que no m'acaba de convèncer la radicalitat del shutdown però no vaig trobar una opció millor i em va quedar el dubte de si aquesta manera de tancar no deixaria processos a mitges i acabaria corrompent el sistema (encara tinc el windows massa fresc potser)

De moment seguirem sense programar l'apagada dels ordinadors

Fins la propera

Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet
Hola,

No hauria d'haver cap incompatibilitat entre l'ordre shutdown i les unitats de xarxa.

Salut.

Projecte Linkat
Bon dia tot el dia

Ja, però és la única explicació que li trobo. AMb el preventiu vàrem trobar una solució d'estar per casa. un cop modificat el crontab afegint-hi el shutdown, i quan aquest ja s'ha executat, tornar a llençar les unitats de xarxa.

Gràcies i fins la propera

Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet