Usuaris. SOLUCIONAT

Bon dia tot el dia
M'han retornat uns ordinadors des d'un servei tecnic amb la linkat 12 com els vaig demanar. Em vaig oblidar, però, de dir l'usuari (super) i la seva contrasenya i han posat la que han volgut (m'ho han donat en un paperet, així que no és problema)

La qüestió és que m'agradria canviar l'usuari i la contrasenya per després muntar les unitats amb el muntador. ho vaig intentar amb un i no se si vaig fer alguna cosa malament però ara no puc accedir a l'ordinador.

El primer que vaig fer va ser anar a comptes d'usuari , desbloquejar l'administrador i canviar-ne el nom i la contrasenya. Fet això vaig reiniciar l'ordinador i funcionava. Actes eguit vaig descarregar el muntador amb el synaptic i tot va anar bé però al tancar una sessió ja no vaig poder accedir a res més ja que el menú estava desconfigurat i no s'hi podia accedir.

Pensant que havia fet alguna cosa malament vaig vooer anar sobre segur. Vaig tornar a instal·lar la linkat des de zero. Vaig deixar l'ordinador fent. Quan vaig tornar l'ordinador s'havia apagat i al engegar-lo tot sembla anar bé fins que arriba un punt en que el cursor es queda fent pampallugues ala cantonada superir esquerra.

Puc tornar a començar però abans de fer-ho m'agradria confirmar el que estic fent.

Fins la propera

Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet
Hola,

Em sembla que el problema ha sigut al canviar el nom de l'usuari, el muntador té una limitació, espera que el /home de l'usuari tingui el mateix nom que el nom d'usuari, com li vas canviar el nom, el directori es diu d'una altre forma.

El que pots fer és crear un usuari nou i esborrar l'usuari que t'han creat al servei tècnic, així el /home de l'usuari tindrà sempre el mateix nom que el nom d'usuari.

Salut.

Projecte Linkat
Gràcies, ho provaré tant aviat com tingui una estona.

Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet
Bon dia tot el dia

He tingut una estona i ho he provat. Aquest cop, per evitar sorpreses, no he habilitat a super la necessitat de contrasenya i sort n'he tingut d'això. Explico el que he fet i on he anat a parar.

Amb l'usuari instalat he creat l'usuari super amb la contrasenya corresponent com administrador. A partir d'aquell moment cada cop que ha requerit la contrasenya de l'administrador m'ha demanat amb quins dels dos usuaris creats volia treballar. fins aquí perfecte.

QUan he intentat esborrar l'usuari creat pel servei tècnic, me n'he adonat que no podia, suposo que perquè estava en la seva sessió encara. Així que he tancat la sessió i aquí hi ha hagut la sorpresa.

Igual que amb l'altre ordinador la pantalla on haurien d'apareixer els usuaris apareix totalment desconfigurada i no puc fer res. He resetejat l'ordinador i, com que aquest cop no havia habilitat la opció de requerir una contrasenya a l'usuari super hi ha entrat sense problemes.

Estic actualitzant els apquest de la linkat, per si la cosa va per aquí.

No el toco més, alguna idea?

Gràcies

Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet
Bon dia tot el dia

Problema resolt!!! Moltes Gràcies Joan.

resulta que el problema era la targeta gràfica. una NVIDIA que prefereix el seu controlador propietari al generèric que li aptorga la Linkat. Un cop va detectar el problema ara resulta força més fàcil.

Moltes gràcies

Fins la propera

Toni Romaguera i Drets Coordinador TIC TAC Escola Tanit Santa Coloma de Gramenet