Clients LTSP: validació usuari amb el servei LDAP i accés al directori /home del servidor de centre [Resolt]

Al centre tenim desplegada la xarxa bàsica de màquines client i servidor amb Linkat 12.04. Els usuaris validen amb LDAP i disposen dels seus homes particulars en aquest servidor. Tot això funciona perfecte.
Ara hem equipat una aula amb terminals lleugers, veient les grans avantatges d'aquesta tecnologia: màquines de baix cost, sense SO, actualització de programari centralitzada al servidor LTSP, ...
El seu servidor és també Linkat 12.04, i per la qual cosa hem creat els usuaris particulars tal com síndica a la resenya de la wiki. També funciona perfecte.

El que ara ens plantegem és poder accedir des d'aquests terminals LTSP al servei LDAP i accedir als home dels usuaris donats d'alta al servidor central. Tot i que no sembla evident (a la wiki de la Linkat 3 hi havia alguna referència de com fer-ho, però en les noves versions ja no es proporciona cap ajuda), cercant a la web he deduït que ha de ser factible. Vegem dos exemples d'implementació:

1) La Junta d'Extremadura ho promou com a arquitectura de referència dels seus centres:
http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCEQFjAA&url=http%3A%2F%2Fmaguymgg.files.wordpress.com%2F2009%2F03%2Fmigracion-de-los-ies.pdf&ei=xolOVJzAFs7OaKeWgogD&usg=AFQjCNH_vehPzHKE2WA8IzIRiatkCqpTTg&bvm=bv.77880786,d.ZGU

2) A la UPC hi ha qui ha fet un projecte acadèmic que també ho implementa (amb Skolelinux, una distribució Linux educativa basada en Debian):
http://www.google.es/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0CCIQFjAA&url=http%3A%2F%2Fupcommons.upc.edu%2Fpfc%2Fbitstream%2F2099.1%2F12317%2F1%2F72561.pdf&ei=vItOVL2qDoKzabv2gKAJ&usg=AFQjCNER3jgtoWcYtY5in3x1BvgrwftR5A&bvm=bv.77880786,d.d2s

Abans d'embrancar-me en un afer que certament serà complexe i de moltes hores, voldria demanar-vos als que teniu més coneixement el vostre parer. En particular si teniu algun suggeriment dels aspectes claus que haurien de fer possible aquest accés (servei NFS, fitxers de configuració, Samba,...)

Aprofito per manifestar el meu parer de que hauriem de fer insistència als que dissenyen estratègies del Departament dels avantatges d'aquesta tecnologia: és la més barata (sobretot que ara disposem dels Raspberry pi), no han d'anar els nanos amb delicades tablets amunt-avall, és més sostenible, ofereix millor gestió dels usos que es fa del programari i l'actualització d'aquest es pot fer de forma centralitzada (fariem contenta la Telefònica...)

Gràcies per endavant
Hola,

Es clar que és viable, tens una guia (en revisió) on explica com configurar una Linkat edu 12.04 com a client d'aula:
http://linkat.x…nkat_edu_12.04

Salut.

Projecte Linkat
Hola,
La guia fa referència a clients que disposen del seu SO i només els cal validar al servidor.
El que jo plantejo és validar amb aquest servidor LDAP a partir de terminals virtuals (lleugers, o com vulgui dir-se). Aquests han arrencat baixant-se el SO d'un servidor LTSP, que els ofereix uns home-local i usuaris particulars. Els protocols són diferents als del LDAP.

Salut
Hola,

El que has de fer és configurar el servidor LTSP com a client d'aula i els terminals lleugers ja podran autenticar-se contra el servidor LDAP sense haver de fer res més.

Salut.

Projecte Linkat
Hola,
Moltes gràcies. No havia atinat que podia ser tant simple com això.
Ho probaré i diré quelcom, per si li pot servir a algú altre.
Salut
Hola,
Confirmo que, tal com m'ho heu indicat, funciona.
Perfecte. Moltes gràcies de nou
Salut
Hola,
Tenim quatre servidors de terminals com a clients d'aula, és només qüestió d'aplicar les dues receptes.
Salut!