no arrenca windows xp

Bon dia,
en alguns ordinadors, faig el redimensionat de les unitats i el windows XP continua arrencant bé. Però quan instal·lo la Linkat12.04 m'arrenca bé amb Linkat, però amb el windows XP em surt que
windows root>system32\hal.dll falta o está dañado
No és problema de les particions perquè després de fer-les el windows encara arrencava correctament. Potser que sigui problema del GRUB? Com ho puc solucionar?
M'ha passat dues vegades amb dos ordinadors iguals. En altres no tinc aquest problema.
Gràcies.
Hola,

El GRUB no acostuma a tocar res dels Windows. Amb quin programa fas el redimensionament de les particions? Jo acostumo a fer les particions durant la instal·lació de la Linkat i mai m'he trobat amb problemes.

Mira aquesta web on parlen de com solucionar el boot.ini de Windows.
http://es.kiosk…tem-32-hal-dll

Salut.

Projecte Linkat
Hola Pablo,
gràcies per contestar. He fet el redimensionat el Wizard, però només vaig reduir la unitat de dades D. La C del windows no la vaig tocar. De fet, no hauria de ser aquest el problema, perquè després de fer el redimensionat de les particions, el windows arrencava amb normalitat.
Ja he provat de solucionar-ho de la manera que diu a l'enllaç, però no hi ha manera.
Pensava que no fos que el GRUB busqui el windows en una partició que no sigui. No sé perquè quan engego amb CD's live la unitat de windows es diu D i la de dades C, al revés del que en realitat és. No sé si això pot estar relacionat amb el problema.
Gràcies.
Hola,

Als Windows necessites que la partició on en troba C:/ estigui marcada com a Arrancada o Active. Arrenca amb la Linkat, obre un terminal i escriu:

Code

sudo cfdisk


S'obrirà un programa molt senzill on podràs seleccionar amb el cursor (Adalt i abaix) la partició d'arrencada de Windows i marcar amb els cursos de dreta i esquerra l'opció Arrencada.

A veure si és això.

Salut.

Projecte Linkat
Hola Pablo,
demà provaré això que em dius.

En un ordinador igual que els que m'estan donant problemes he fet la instal·lació sense redimensionar res prèviament. He deixat les particions que proposava l'instal·lador per defecte i ha funcionat perfectament, arrenca bé amb els dos SO (crec que és el que em deies que feies tu en el missatge anterior).

Per tant, si no ho puc arreglar amb el cfdisk ja en tinc un per clonar.
Moltes gràcies.


Lluís Alemany