petició ajut dimensionament servidor

Hola a tots

A l'institut Arnau Cadell tenim una aula amb un servidor i 20 terminals lleugers que no ens funciona prou bé. Els professors la defugen pels problemes que tenen.

Inicialment funcionava amb linkat 3. Aquest curs donat que els navegadors requerien una actualització per accedir per exemple al gmail i no es podia fer amb el SO instal·lat vàrem decidir instal·lar el linkat 12 ubuntu 12.04 LTS 64 bits.

El problema és que el nou SO demana més recursos. Al tenir els 20 terminals treballant amb programes d'una certa exigència per exemple amb l'actual scracth on line o el prezi, llavors tot s'alenteix i arriba a saltar reiniciant-se sol el servidor. Això passa pràcticament a cada hora de classe. Tot i que avisem que es vagi guardant la feina, no és forma de funcionar.

En els moments en que comença a trigar a obeir els clics del ratolí, he comprovat (amb el monitor de recursos) que la càrrega de les 4 CPUs està al voltant del 90%.

El servidor és un HP Compac dc 7900, té de memòria 7,6 GiB, processador Intel Core 2 Quad CPU Q9400 @ 2.22Ghz x 4 i disc 237.9 GB
Tenim l' ubuntu 12.04 LTS 64 bits

Preguntes:
Això és prou màquina?
Serviria comprar més RAM fins a 16 GB ?
Si s'ha de renovar el servidor, quins són els requeriments adequats?

Si podeu ajudar o adreçar-me a qui ho pugui fer us ho agrairé

Enric Brasó
Hola Enric,

és un bon servidor, no hauria de donar aquests problemes.
El servidor disposa de partició SWAP?

Mira els logs del sistema per veure quin és el motiu i quan es troba al 90% mira quina aplicació és la que està saturant la màquina.

Logs del sistema a la Linkat edu 12.04
/var/log/syslog

Si no hi ha res fes anar aquesta ordre:

Code

chown syslog.adm /var/log/syslog


Salut.

Projecte Linkat
Hola Enric,

Per a continguts que utilitzen flash és important que el servidor estigui connectat a un switch a 1 Gbps. El tram terminal lleuger - Switch pot ser a 100 però la connexió Swithc - Servidor de Terminals lleugers ha d'estar connectat a 1 Gbps.

Una altra cosa, pel que comentes que es reinicïi el servidor no és massa normal. Fes una prova, si no recordo malament, el CD del Clonezilla permet fer un test de memòria. Comprova que no hi hagi cap banc de memòria que estigui malament.

A veure si es resol el problema.


Joan de Gracia