LTSP en Raspberrypi

Hola,

He implementat l'LTSP en la Linkatedu i he comprovat el següent:

Com a client puc connectar algunes màquines que arrenquen sense problemes, pc's, i portàtils,

També he provat de arrencar una Raspberrypi amb un software copiat a la SD, que permet arrencar per xarxa com si es tractés d'un portàtil o d'un pc normal. El software li permet emular el protocol PXE.
Vaig provar abans de Nadal, i la Raspberry arrencaba correctament. Rebia la imatge del LTSP i podia validar-me amb qualsevol usuari.
Aquesta setmana he tornar a provar i em trobo que no vol arrencar el servei gràfic. Sí que detecta el servidor LTSP, rep la ip, però no rep la imatge i es queda demanat un login, sense acceptar cap dels usuaris del LTSP, intueixo que perquè no rep la imatge.

Reprodueixo el missatge d'arrancada:

Lease of 192.168.10.116 obtained. Lease time 43200
deleting routers
route: SIOCDELRT: No such process
adding dns 192.168.10.1
Retrieving LDM settings from 192.168.10.1
Error retrieving LDM settings from 192.168.10.1. NOT a LTSP SERVER?

Note: you can manually specify the LTSP server by putting "server=1,2,3,4" in cmdline.txt

Igual és un problema dels arxius de la SD, però no he fet cap modificació des de la primera vegada que va funcionar, i ara.

També he provat de reinstal·lar el programari, i obtinc el mateix resultat.

No hi ha problema si no correspon el tema a tractar-lo per aquí, però podria ser una solució bastant interessant el tema de la Raspberry com a ThinClient.

Salutacions
Hola,


Entenc que has instal·lat la distribució Berryterminal:

http://www.berryterminal.com/doku.php

En principi, pots passar-li el paràmetre: server=192.168.10.1 si edites el fitxer cmdline.txt de la targeta SD.

Una altra cosa, revisa la configuració del servidor LTSP per estar-ne segurs que tot funciona correctament. Fins i tot et diria que arrenquessis un terminal lleuger (PC) per verificar el correcte funcionament del servidor de terminals lleugers.


Joan de Gracia
Hola, si, si és la Berryterminal la distribució que tinc en la SD.

Si connecto una altra màquina arrenca molt bé, rep la imatge i és totalment operativa.

Si connecto la Raspberry em respon el que he posat abans. Sí que rep una ip del DHCP (192.168.10.116) del servidor LTSP (192.168.10.1) però després no rep la imatge del per arrencar totalment, donant aquest problema del LDM.

El que m'estranya molt és que amb el portàtil que faig servir de terminal lleuger no hi ha cap problema, arrenca perfectament, això vol dir que el servidor funciona correctament.

Per tant el tema ha d'estar en el software de la SD. Seguiré investigant. GràciesEditat per mgomila1 el 20/Feb/2014 - 12:49.
Hola, més dades:

A casa tinc un pc amb la Linkatedu i també implementat l'LTSP, i la raspberry amb la mateixa SD y la Berryterminal arrenca perfecta. Quina cosa més estranya.

De manera que en el servidor ltsp del cole un portàtil de terminal lleuger arrenca molt bé, però no la raspberry.

Per la qual cosa dedueixo que al servidor LTSP hi ha alguna cosa que no acaba de rutllar. Una opció és treure'l i tornar a instal·lar-lo, però és que em sembla molt estrany.

Salutacions
Hola,

A l'escola pots aïllar la connexió entre la Raspberry i el servidor LTSP (connectant-los directament a través d'un switch senzillet)?

T'ho comento perquè primer de tot, quan hi ha problemes com els que reportes, s'han de fer proves aïllades de la xarxa del centre per identificar on es toba el problema.

De fet, amb la prova que has fet a casa i la que has fet al centre em queda clar que el problema pot estar a la mateixa xarxa del centre.


Em dius alguna cosa,


Joan
El muntatge està igual que en el manual vostre, un pc amb la linkatedu i el LTSP, amb dues targes de xarxa. Una per la xarxa del cole en rang 192.168.0.x i l'altre (la que connecta amb el terminal lleuger en 192.168.10.x)
La raspberry la connecto directa pel cable de xarxa al servidor LTSP, no hi ha swith al mig.
De fet rep una ip 192.168.10.116 del servidor dhcp del LTSP però després dona un missatge de error relacionat amb LDM com si no pugués rebre la imatge del servidor.

Salutacions
Hola,


Intentaré reproduir el muntatge per veure si veig alguna cosa.

Aprofito el missatge per passar-te l'enllaç a la jornada de portes obertes que fan a l'Escola Joan Sallarés i Pla en la que ensenyaran l'aula de terminals lleugers que han muntat amb Raspberries:

http://linkat.x…isplay&sid=131Joan
Moltes gràcies. Per cert ha estat una coincidència. Tenir el problema amb la raspberry, entrar al forum i trobar-me amb la presentació de l'aula. Llàstima que en dilluns i al matí em sigui impossible assistir-hi, però miraré més endavant de donar un cop d'ull
Salutacions
Es possible que la imatge que estigueu llençant des de el servidor LTSP sigui una imatge per arquitectura i486 i Raspberry Pi és un arquitectura ARM.