Maqueta servidor lleugers

Hola Les meves felicitacions, jgarci25
he descarregat i restaurat la maqueta que hi ha a
http://download…2.04/ISO/LTSP/ la instal·lació ha estat perfecte i molt mes rapida que la instal·lació des de el DVD, a mes ja te creats els perfils i els usuaris.


Reitero el meu agraïment i aconsello fer-la servir si no sou usaris avançats de linux
Hola, intento provar aquestes maquetes perè no puc entrar ni com a súper ni com usuaris, no veig la pass del súper per enlloc, només puc entrar con a convidat i amb això no puc fer-hi res.
Hi ha alguna pass pel súper per defecte ??
Gràcies
Hola,

La maqueta està feta amb els usuaris: super, prof i argo amb les contrasenyes genèriques que corresponen a cada usuari (si calgués, per correu te les passaria).

A més a més, té definits 40 usuaris amb el perfil infantil (infantil1, infantil2,....infantil40), 40 usuaris amb el perfil de primària (primaria1, primaria2,....primaria40) i 40 usuaris amb el perfil de secundària (secundaria1, secundaria2, ..... secundaria40). La contrasenya assignada a tots aquests usuaris és el número: 1Joan de Gracia
D'acord, doncs t'agriria que me les passesis, a veure si puc fer rular el ltsp. GràciesEditat per mgomila1 el 26/Nov/2013 - 22:44.
Hola,

A quina adreça vols que t'ho enviï?Joan de Gracia
A aquesta:
mgomila1@xtec.cat

Moltes gràciesEditat per mgomila1 el 26/Nov/2013 - 23:00.
Ok,

T'envio un correu.

Gràcies,


Joan
Hola,

Aquesta maqueta és vàlida per a una màquina concreta o serà estàndard per qualsevol?

La nostra aula de terminals lleugers no acaba de funcionar com voldríem i he decidit posar-hi la 12.04. Penso que amb Ubuntu rendirà molt més el servidor. És un HP dels primers que va enviar el Departament amb aquelles dotacions de terminals lleugers.

Si funcionés la maqueta m'estalviaria unes quantes horetes de feina...

Gràcies!
Hola,

és específica dels servidors LTSP HP Compaq que es van enviar des del Departament. No és aquesta la màquina que tens?

Salut.

Projecte Linkat
La màquina que tinc és un HP Compaq dc7700p. Eren els primers servidors de terminals que es van repartir. No crec que sigui per aquesta màquina la maqueta...

L'acabo de provar i no ha funcionat. Els discos deuen ser de tamany diferent ja per començar.

Ara estic instal-lant el sistema operatiu de zero i a veure si me'n surto. Ja aniré preguntant dubtes per aquí... Perquè si truco al Sau no m'enviarien ningú per fer el servidor, no?
Hola,

Dubto que el SAU envii a ningú a fer-te la instal·lació, però segur que t'ajudaran.
Si et trobes amb algun problema, comenta-ho i t'ajudarem encantats.

Salut.

Projecte Linkat
No he trucat al SAU al final. Ja ho he fet jo i funciona. Connecten els terminals, si més no.

El problema em sembla que és que el servidor que necessita jubilar-se, ja.
Amb un usuari sol, fent un Jclic per internet, la cpu se'm posa ja a a 40 o 50 per cent.
De memòria té 4 gigues. Va... Però de processador va molt molt just.

Creieu que la millor opció és comprar un servidor nou? Què em recomanaríeu al respecte, un i7 o un Xeon? De memòria, 16 gigues?

Gràcies!
Perfecte! Ja sabia que no tindries problemes ;)

Si has de comprar una màquina hauria de tenir 8Gb com a mínim, si poses 16Gb, millor.

Els processadors Xeon, normalment, es fan servir en servidors que no s'aturen mai (24/7), són processadors que no s'escalfen tant, consumeixen menys electricitat i normalment tenen més cache.

Els servidors que compra el departament són Xeon.

A veure si algun usuari té muntat el LTSP en un i7 i ens pot dir la seva experiència.

Salut.

Projecte Linkat
Així Pablo, amb confiança, què faries?
Ara a última hora han fet classe aquí amb 8 terminals i m'han dit que anaven bé i que no se'ls ha penjat. Jo n'he engegat un altre per comprovar-ho i penso que no van com han d'anar...

I7 o Xeon?

D'altra banda, el tema del famós catàleg que havia de sortir com està?
Podem comprar el servidor on ens interessi i llavors, un cop acabada la garantia, tindrà manteniment? O l'hem de comprar a un lloc determinat? El tema del posterior manteniment és important.

Gràcies!
Hola,
em trobo en un cas semblant. Hem de posar una segona aula d'informàtica al centre i estic pensant en una aula de terminals lleugers.
Jo havia pensat en un microservidor: "hp proliant microserver".
L'altre tema és el preu dels terminals lleugers (thin clients). Pensava en ordinador vell ja que ordinadors vells de 2a ma costen menys que un terminal lleuger.
Amb tot hi ha el problema de quin tipus de client els fa servir, per dhcp, amb una instal·lació prèvia al terminal, i encara em sembla que hi ha una tercera opció.

Quins pros i contre te tot això?

Gràcies!
Hola a tothom,

Des del Departament no hi ha previsió d'un nou catàleg. Per tant la compra s'haurà de fer des d'una altra banda.

Al SAU us poden informar millor sobre les garanties de les màquines i potser us poden donar pressupost d'una màquina, això no ho sé.

El tema del processador crec que depèn principalment de les hores que estarà el servidor encès, si ha d'estar tot el dia encès seria millor un Xeon, si només es fa servir a les hores de classe i la resta de temps es troba aturat, potser millor un i7 que tindràs més velocitat de processador.

El HP Proliant Microserver són més justos en prestacions i ara mateix et serà suficient, però en un futur no els podràs pujar la memòria i la CPU pot quedar petita. Memòria RAM 16Gb com a màxim i 2 CPU.

Al Departament es van escollir uns HP Proliant ML, poden tenir 16, 8 i 4 CPUs i fins a 160Gb de RAM.

Els discos en calent són molt cars i no tenen molt de sentit en un servidor LTSP. No es recomanen.

Com a clients pots fer servir ordinadors vells, terminal Thin Clients o fins i tot Raspberry Pi. L'escola Joan Sallarès i Pla de Sabadell va fer una presentació de la seva aula amb Raspberry Pi, LTSP i Linkat fa poc.
http://linkat.x…isplay&sid=131

Podries posar-te en contacte amb ells per veure els pros i contres, jo no vaig poder assistir :(

Salut.

Projecte Linkat
Nosaltres vàrem comprar un dell R210 II amb 8 nuclis i va molt lleuger.
Hola Bonaventura,


Com a terminals lleugers pots fer servir gairebé qualsevol tipus d'ordinador. La memòria mínima és de 128 Mb de RAM i en el cas de fer servir una versió del servidor LTSP basda en Ubuntu (com ara Linkat), si no recordo malament, la CPU ha de suportar les extensions PAE. Si recordes els antics ordinadors de La Caixa, aquests poden funcionar com a terminals lleugers.

El servidor sí que depèn del nombre de terminals i de l'ús que se'n farà. El nombre de nuclis i la memòria del servidor dependrà del nombre de terminals. El que és molt important és que la connexió entre el servidor de terminals lleugers i els terminals lleugers es faci a Gibabit per la qual cosa et caldrà un switch a gibabit.


Joan