Servidor de comunicacions 12.04

Acabo de descarregar i instal·lar Linkat 21.04 en un ordinador. La instalacíó ha anat bé (idèntica a la d'Ubuntu), però un com acabada i després de reiniciar l'ordinador no he trobat cap opció per convertir la màquina en un servidor de comunicacions.

He vist que a la wiki si què hi ha un manual d'instal·lació per a Linkat 4, però per a versions basades en Ubuntu no he trobat res.

Algú sap com transformar una maquina amb Linkat 12.04 a servidor de comunicacions?
Hola,

De moment nomes hem tret el perfil autonom de la Linkat edu 12.04 (basada en Ubuntu LTS). Tenim la intencio d'anar incorporant els diferents perfils a la nova Linkat de forma progressiva (no et puc donar dates).

Si estas interessat pel Servidor de Comunicacions, et recomanaria que et posessis en contacte amb el teu gestor TIC de territori per tal que te n'informi. Dins del projecte Linkat ja fa temps que hem encetat un subprojecte de Servidor de Comunicacions basat en Linkat edu 11.4 que s'adapta a cada perfil de centre educatiu.


Joan de Gracia
Existeix una opció fins que el nou perfil estigui instal·lat, i és instal·lar Zentyal sobre Linkat:
http://trac.zentyal.org/wiki/Documentation/Community/Installation/InstallationGuide

La part interessant és "Zentyal 3.0 packages" on es descriu com afegir els repositoris necessaris per instal·lar zentyal sobre una Ubuntu Server 12.04. En quelsevol cas, no ha d'haver problema en fer-lo servir sobre una Linkat 12.04 (al cap i a la fi és una Ubuntu Desktop 12.04).

Miquel Tarazona Belenguer
Coordinador TIC
Institut Joan d'Àustria
Gracies!

Esperaré a que treguin el nou perfil, perquè tampoc tinc molta pressa, sinó acabaré posant Squid en un Ubuntu server, que pel que vull fer ja va bé.

M'acabo de mirar una mica per sobre el Zentyal i pinta molt bé. Te un munt de característiques molt interessants i, com no soc molt avil amb el terminal, la GUI em va perfecte.

Em sembla que ja tinc feina per aquest cap de setmana!