problemes amb el so dels vídeos wn linkat 11.4

Hola
Tinc clonada la imatge linkat 11.4 del d83 a gairebé tots els ordinadors del centre. En molts d'ells quan posem un vídeo (sobre tot formats bov, o wmv) utilitzant l'vlc funciona bé durant uns minuts però aviat deixa de funcionar el so. Hem detectat que si canviem de mono a estéro o si canviem el canal de vídeo, de sobte comença a sonar, però al cap de pocs minuts torna a fallar i hem de tornar a tocar el canal. Veure una pel·lícula sencera es converteix en un malson.
Sabeu quin és el problema i com ho puc solucionar??
moltes gràcies.
Santi Vilches
Hola Santi,

Cal que facis una cosa. De la maqueta, l'única cosa que no es configura de forma automàtica és la placa de so. Has d'entrar al YaST i veuràs com t'apareixen dues plaques, una que ja està configurada i una altra que s'ha de configurar. Has d'eliminar de la configuració del YaST la placa que ja està configurada i a l'altra placa li fas l'autodetecció.

D'altra banda, si després de fer aquest canvi, l'àudio es continua tallant, has d'anar al VLC: Eines->Preferències i a l'apartat d'Àudio canvies l'opció predeterminada per: Sortida d'àudio ALSA o bé Pulseaudio (una de les dues opcions farà que l'àudio funcioni correctament.

Ja ens diràs si t'ha funcionat correctament.Joan de Gracia
Hola Joan
he fet el que dius i no ha funcionat, cada 1,5 minuts aproximadament el so s'atura i cal canviar stereo per nomo o estèreo per estèreo invers amb la qual cosa torna a sonar sols durant 1,5 minuts i cal tornar-ho a fer. He trobat, però una pestanya amb l'opció surround activada per defecte al vlc que en desmarcar-la sembla que funciona bé. Si algú sap quin és el problema i com es pot solucionar d'una manera més definitiva seria bo saber-ho
moltes gràcies
Santi Vilches
Hola,
Nosaltres vam tenir problemes amb el so en alguns ordinadors i l'hem solucionat instal·lant el kernel-default
Pots donar un cop d'ull a aquest missatge http://linkat.x…pic&topic=3708Editat per crevilla el 10/Abr/2013 - 12:14.