Com encabir una imatge molt gran feta amb el Clonezilla en un DVD?

Hola,

Intento fer una imatge d'un portàtil de dotació que pot arrencar amb XP i Linkat Edu 11.4.

El disc dur és de 160 GB. Quan intento fer una imatge ISO per poder encabir-ho en un DVD i tenir una maqueta còmoda per restaurar els equips, la imatge ISO resulta massa gran.

Com es pot fer?

He descarregat una ISO vostre d'una maqueta d'un equip HP de dotació i crec que el disc dur clonat és de més de 200 GB, com ho heu fet per a què hi càpiga?

Moltes gràcies

Joan Padró
Hola Joan,

Al departament es fan servir discos durs USB externs per desar la imatge del disc.
Una imatge de disc de Windows i Linkat és molt difícil que entri en un DVD de 4,7Gb, pensa que el Windows ocupa 20 Gb i la Linkat 10Gb.

Es podria mirar de fer servir un altre tipus de compressió i fer servir DVDs de doble capa, però lo més fàcil és fer servir discs durs externs.

Salut.

Projecte Linkat
Hola, Pablo.

Llavors com heu generat la imatge "clonezilla-live-Linkat-Edu-114-LTSP-NO-Intel.iso", que pertany a un disc dur molt gran de dotació i que ocupa només 3,8 GB?

Gràcies

Joan
Hola Joan,

Aquesta imatge és només de Linkat, no hi ha Windows.
Lo important és l'espai ocupat, no lo gran que sigui el disc.


Salut.

Projecte Linkat
Sí, Pablo,

Pero la mida és molt superior a 160 GB un cop restaurada, oi?

Com la vau poder fer encabir en una ISO per a DVD?

Gràcies

Joan
Hola Joan,

Lo important són les Gb que s'estan fent servir al disc, no la mida del disc.

La mida del disc es de 160Gb, però no tot el disc està ocupat, hi ha molt d'espai lliure. La Linkat instal·lada pot ocupar uns 6Gb potser. Aquests 6Gb comprimits entren en un DVD de 4,7Gb. Clonezilla després redimensiona la partició per arribar al 160 o 200Gb restants.

El problema és quan tens un Windows que ocupa 20Gb i una Linkat que ocupa 10Gb, son 30Gb en total de dades que per molt que les comprimeixis, és difícil que es transformin en 4.7Gb

Salut.

Projecte Linkat
Hola de nou, Pablo.

Ara entenc perquè una imatge d'un disc gran cabia en un DVD: Linkat un cop instal·lada no ocupa gaire le que importa és l'espai ocupat...

Moltes gràcies.

Joan Padró