Impressora per defecte

Bona tarda,
Havíem mirat de , per a facilitar la impressió des de màquines clients amb Linkat_Edu, connectar una impressora al Servidor Linkat4. De fet els clients reconeixen la impressora però no totes les identifiquen directament com a impressora per defecte. Alguna màquina fins hi tot segons l'usuari que està demanant imprimir pot variar aquesta possibilitat: Algun cop sí que surt per defecte i altres cops no. També es dona el cas que des de la mateixa màquina un usuari la tingui per defecte i altres usuaris de la mateixa màquina no. I també que el mateix usuari en unes màquines estigui per defecte identificada i en altres calgui buscar-la.

Alguna idea de a què pot ser degut i que s'hi pot fer?

Gràcies.

Jordi
Hola Jordi,


Al servidor Linkat 4, aquesta impressora apareix com a predeterminada? (Entenc que al servidor Linkat 4 has configurat la impressora i l'has compartida per la xarxa).Joan
Sí. al servidor és la predeterminada (no en té cap més, per ara). Ja dic, en algunes màquines clients i fent servir un usuari i diferent no sempre sortia la màquina que tenia el Servidor i en canvi en altres màquines i/o usuaris si. Totalment aleatori.

Jordi
Unes màquines estiren els drivers directament des del Servidor Linkat4, mentre d'altres no. Com a root, des de la configuració d'impressores de la resta de màquines hem mirat de fer-ho manualment però no deixa. Sembla que troba a faltar algun fitxer i no s'instal·la correctament. DEs de les màquines que estiren des del servidor la configuració de la impressora (i que funcionen correctament), evidenment no diex configurar res de forma manual en aquesta màquina client. En canvi en les màquines que no estiren la impressora del servidor si que deix modificar i fer canvis dels paràmetres en la seva configuració.
Com és que en algunes màquines estiren directament del servidor la impressora i en altres no. Sembla que les que estiren la impressora ho fan amb diferents usuaris (no depèn de l'usuari que hi treballa).
Model on funciona: Toshiba-Tecra (2009) HP-Book (2011) .

Jordi
Hi ha alguna cosa a mirar? Vaig perdut.
Jordi
Hola Jordi,

Que versió de Linkat porten els clients que no funcionen? Pot ser que les màquines amb Linkat 4 et funcionin correctament i el problema són les màquines que porten Linkat edu 11.4?

Salut.

Projecte Linkat