impressores en xarxa

hola,
Al centre tenim vàries impressores que estan configurades amb ip però que el w2kserver comparteix i dòna aquests servei.

Abans de matar el w2kserver pregunto:
No he fet la prova però suposo que les HP que tenen jet-direct no em preocupen tant com les dues fotocopiadores Panasonic que alhora fan la funció de impressores en xarxa (una a la sala de profes i una altre per gestió/consergeria)

Per evitar instalar els drivers a cada màquina  actualment és el servidor windows que les comparteix i veu i deixa imprimir a totes dues xarxes (192.168.0.X i 192.168.1.X)

Suposo que caldria demanar al fabricant de la fotocopiadora els drivers?...però també suposo que aquests no han existit mai.....

Si algú s'ha trobat amb un problema semblant o, té idea de per on he de començar, prego que m'ho faci saber.
Quines opcions tinc?

Gràcies,
Lluís
Hola,

Amb les impressore HP en xarxa no tens que preocupar-te. Aquestes impressores funcionen, però podria ser que alguna funció específica de la impressora no estigui suportada.

Les fotocopiadores Panasonic em fan més por, però en el link que et deixo es troben drivers per diferents dispositius Panasonic:
http://www.da-cha.org/letsnote/
Quin models són?

Salutacions,
Pablo.
Hola,
Els models son DP-4520 i DP-2310.
Respecte l'enllaç a una web, no veig el que m'interessa....em pots ajudar?
gràcies,
En aquesta taula es pot veure les impressores suportades per Linux. Hi han algunes Panasonic, però per desgracia no he trobat el teu model.

http://www.linux.com/howtos/Printing-HOWTO/printers.shtml

Encara que no surti a aquesta taula, podria ser que es pugui instal·lar. Hem de seguir buscant.

Salutacions,
Pablo.