Servior de comunicacions i router Heura

Bona tarda, seguim configurant el servidor Linakt 4 i aprofitem per afegir un disc virtual per a que faci de Servidor de Comunicacions.

dubte:
Si hi ha dues xarxes interna i externa, per no haver de canviar totes les direccions de les màquines del centre que apunten cap a 192.168.0.1, es pot canviar la de sortida del router de l'Heura o tal com hem diuen dels Serveis Territorials he de trucar a SAU o als Serveis TIC del Departament per a poder entrar, amb usuari i contrasenya específic, al router ?

Com ho heu solucionat en cas de que no s'hagi pogut fer així?

Jordi
Hola Jordi,


El router XEBA té definides les IPs 192.168.0.1 i 192.168.1.1. Si la xarxa 192.168.1.x no la feu servir podeu fer una cosa. Es pot desconnectar el router XEBA del switch principal i connectar-lo a una de les plaques de xarxa del Servidor de Comunicacions Linkat (SCL). L'altra placa de xarxa és la que connectaria el SCL al switch principal. De les dues targetes de xarxa, podries fer servir la IP 192.168.1.3 per comunicar amb el router XEBA (que té la IP 192.168.1.1) i per la banda del switch pots posar la IP 192.168.0.1. D'aquesta forma t'estalvies de demanar IPs i de modificar la configuració de les màquines del centre.

En cas que també facis servir la xarxa 192.168.1.x llavors seria convenient demanar una altra IP al router XEBA. Esperem que no sigui el cas :-)Joan
El router que tenim és un Cisco-837, l'original que va instal·lar Heura no anava bé i els de telefònica el van canviar fa uns tres mesos.

Hem configurat el Sevidor seguint els manuals i no ens ha deixat sortir posant la IP 192.1.68.1.1 com a pasarel·la (no responen ni els pings), o sigui, que aquest router sembla ser que només té activada la IP 192.168.0.1.

Si no tenim les claus d'accés del router per a canviar la configuració ... que podem fer? Alguna idea d'on podem obtenir aquestes claus? Alguna altra opció?
Hola,

En aquest cas et recomanaria que et posessis en contacte amb el teu gestor TIC per tal que et digui quina és la forma adien per tal de fer la petició.

Una darrera pregunta, el teu centre és un centre eduCAT 2.0?


Merci,


Joan de Gracia

Projecte Linkat
El centre no és eduCAT 2.0 Anem per lliure. No vam entrar en el primer moment coma Escola Linkat i després l'aixeta s'ha tancat i no hi ha suport. De T-systems no tenen personal que domini el tema.

Des del gestor TIC ens diuen que aquest router ADSL és comercial i està "tancat", no faciliten res. Ens redirigeixen al SAU i que dubta que ens permetin canviar res, però ...
Per una altra costat em diuen que parli directament amb l'Area TIC ja que estan preparant una maqueta de servidor de comunicacions amb una solució estándard i sense modificar el router (?)

Aquest últrim punt no és el mateix que ens havies proposat que féssim?

Ens passen el tel: 93 551 69 00

Jordi
Hola Jordi,


Fem una cosa, digues-me quin és el teu centre i em poso en contacte amb tu (per telèfon o correu) i mirem de quina forma et podem ajudar.

:-)JoanEditat per jgraci25 el 16/Maig/2012 - 18:17.
Estic de Cordinador d'Informàtica (?) a l'Escola Rocabruna de Les Borges del Camp (43000627)
tel 977817400
Divendres de 9 a 11 no tinc classe amb els xiquets. És una bona hora per contactar.
La configuració l'anem portant bàsicament per un informàtic contractat per l'Ampa (el que en sap de veritat) i jo mateix.

Jordi Virgili
Hem contractat una nova línia ADSL i hem mig pogut configurar el Servidor de Comunicacions.
Amb el WebMin és pot fer d'laguna manera "cache" dels vídeos ?
Hola,

Sí que es pot fer, però en aquesta versió del servidor no es configura i no es pot garantir el seu bon funcionament.

Tens explicat en aquesta web que cal fer.
http://www.ubun…-ubuntu-linux/

També es pot fer servir cachevideos, però com t'he comentat, no poden garantir el seu bon funcionament.
http://cachevideos.com/

Salut.

Projecte Linkat