Fritzing

Hola.

Seria interessant afegir el programa Fritzing als dipòsits de la Linkat. Segons la seva web oficial http://fritzing.org

Fritzing és una iniciativa de codi obert per donar suport a dissenyadors, artistes, investigadors i aficionats a treballar de manera creativa amb l'electrònica interactiva. Estem creant un programari i un lloc web en l'esperit de Processing i de Arduino , el desenvolupament d'una eina que permet als usuaris documentar els seus prototips, compartir amb els altres, ensenyar a l'electrònica a l'aula, i per crear un disseny de PCB per al professional de la fabricació .

Va molt bé perquè l'alumnat pot "muntar" a la pantalla un circuit tal i com ho faria al laboratori: arrossegant components electrònics idèntics als reals i després convertir-ho en un esquema o un circuit imprès.

L'aplicació està paquetitzada per vàries distribucions (http://fritzing.org/download/). Concretament per opensuse a partir de la 11.4 (12.1, tumbleweed, factory). Hi ha el repositori a https://build.opensuse.org/package/show?package=fritzing&project=Education. També hi ha un 1-click install.

He provat d'executar el programa, que es pot trobar amb un fitxer tar.bz2 amb la Linkat 3 i em trobo amb les següents errades:

secundaria@clip-peguera:~> /opt/fritzing/Fritzing
/opt/fritzing/lib/Fritzing: /lib/libc.so.6: version `GLIBC_2.11' not found (required by /opt/fritzing/lib/libQtGui.so.4)
/opt/fritzing/lib/Fritzing: /lib/libc.so.6: version `GLIBC_2.10' not found (required by /opt/fritzing/lib/libQtNetwork.so.4)

Suposo que les versions de les biblioteques de libc de la Linkat 3 són massa antigues doncs no he trobat enlloc paquets que proveeixin GLIBC_2.11. I si no m'equivoco també passaria el mateix per la Linkat 4. Em temo que si vull compilar el programa font em seguiré trobant els mateixos problemes. Alguna idea?.

Gràcies.

Toni Ubieto
Hola Toni,

Sembla un gran programa i es troba disponible per Linkat Edu 11.4, però no per versions anterior degut a la dependència de la biblioteca GLIBC.

Et recomanaria fer servir Linkat Edu 11.4 per fer servir aquest programa.

Salut.

Projecte Linkat