servidor de comunicacions en centre heura + educat + fibra optica.

Hola,
la setmana passada vam començar a preparar un hp proliant ml150 g6 per a fer funcions de servidor de comunicacions i servidor web (amb dos maquines virtuals muntades amb el virtual box). Pel que fa al servidor de comunicacions, tinc alguns dubtes sobre la implementació:

-Segons la documentació de la viqui, cal afegir el servidor de comunicacions entre el router i la xarxa del centre, generant dues xarxes independents, però en la nostra xarxa qui fa el dhcp és el router i donat que volem el s. de comunicacions per a gestionar la navegació de la vlan 7 (educat) havíem pensat en penjar el servidor en el switch principal i redireccionar la vlan7 per a que passi per el s. de comunicacions (vam parlar amb el ctti i .

-A nivell d'ips el router té la 192.168.0.1 i haviem pensat que la eth0 del s. de com. tingués la 198.168.0.10/24(gtw 192.168.0.1) però tenim dubtes de la configuració de la eth1. Seria suficient per exemple 192.168.0.11/24 (gtw 192.168.0.1) i que el router direccionés cap a aquesta xarxa el tràfic de l'educat? o hauríem de configurar-la en un rang d'ips diferent?

Bé, no sé si he estat prou clar, en tot el dubte que intentem resoldre és com integrar el servidor de comunicacions per a gestionar sobretot el tràfic de la vlan7 en un centre amb fibra òptica amb heura i educat..

Gràcies d'avançada!
Hola Àlex,


Per aquest tema posa't en contacte amb el teu servei territorial. Diem-ne que la configuració del servidor de comunicacions és mes complexa. Si em dius en quin SSTT et trobes ja parlaré amb el gestor tic corresponent.

Atentament,


Joan de Gracia