Servidor LTSP a l'aula d'informàtica

A La Monjoia tenim una aula d'informàtica amb Linkat 4 i Linkat EDU 11.4, una aula LTSP, amb terminals i un servidor, i ordinadors repartits per les aules (racons, pissarres digitals, etc.). L'Aula de LTSP no es fa servir cada dia mentre que l'aula d'informàtica si. Ens plantejàvem, per optimitzar recursos, moure el servidor LTSP a l'Aula d'Informàtica i que passés a fer les funcions de Servidor de terminals lleugers i d'ordinador de l'Aula.

Moure físicament l'ordinador vol dir passar cables d'una aula a l'altre, cosa que podem fer. Però ateses les característiques de l'armari, ubicació física... connectaríem les dues targes del servidor LTSP als corresponents routers/switchs sense passar pel patch panel. És gaire ortodoxa la proposta?

Potser el tema no s'hauria de plantejar aquí sinó a Heura, però com que la gent de Linkat sou els que ens vau donar un cop de mà amb el servidor i l'aula LTSP...

Gràcies per l'atenció.

miquel.colomer
Hola Miquel,

Sí es pot fer, però no es recomana, pensa que si endolles un USB al servidor de terminals, es muntarà automàticament a tots els thin clients que estiguin connectats. Vigileu aquestes coses.

Salut.

Projecte Linkat