Comentaris [i proposta sobre el programari de propietat]

Hola:

Abans que res, agrair la feina a tothom que ha fet possible que tinguem aquesta distribució.

Comento algunes coses que no se si he fet malament jo o son algun error, així es podrà arreglar per a la primera versió estable:

Durant el procés d'instal·lació, han fallat els paquets sgml-skel i xmlcharent.

A part, a l'escriptori GNOME a més de la icona "Paperera" hi apareix una que hi diu "Trash".

D'altra banda, voldria comentar una cosa que ja s'ha comentat aquí: la inclusió de programari privatiu. Crec que l'ús de l'Acrobat Reader no està justificat, perquè existeixen Evince i KPDF. El primer no l'he fet servir gaire, però el segon sí, i estic segur que és més fàcil de fer servir per a l'usuari final que el d'Acrobat, està traduït al català, i a més és programari lliure. A la portada d'aquesta pàgina hi diu: Us trobeu al portal de la distribució GNU/Linux del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya, la Linkat, una eina al vostre abast perquè pugueu incorporar materials i estratègies relatives al programari lliure al vostre paisatge educatiu quotidià. La plenitud de la societat del coneixement no és assolible mentre hi hagi peatges obligatoris per incorporar-s'hi. [ + ] Sembla ser, doncs, que la intenció és fer servir programari lliure sempre que es pugui :)

Quant als altres programes de propietat que s'hi inclouen, si penseu que són imprescindibles, potser no causaria molta feina extra, de cara a la versió final, separar aquests programes no lliures en un altre repositori, per exemple, de forma que no hi hagi els problemes de llicències que ja s'estan produint <http://caliu.cat/index.php/2006/04/05/linkat-i-llicencies-de-programari-privatiu/>, que són, en definitiva, els problemes que causen els programes no lliures.

Espero que aquesta proposta serveixi, al menys, per plantejar-se'n altres.

Álvaro.