Proxy-Cache per llibres digitals 1x1

Hola a tots,

A veure si algú hem pot ajudar. Ara mateix necessitem implementar un seguit de proxy-cache en alguns centres pel tema dels llibres digitals. Vaig estar mirant Squid i vaig trobar aquest meravellos projecte.

He estat testejant un servidor de comunicacions amb objectiu de modificar-lo per utilitzar únicament la funcionalitat de proxy-cache. Sembla que me n'estic sortint però necessitaria saber quants usuaris simultanis pot suportar un servidor. Jo calculo que de mitja necessitarem que suporti uns 3000 usuaris simultanis.

Entenc que per això hem veure condicionat amb la capacitat de la xarxa, la capacitat de la màquina i la capacitat del software. No se si algú hem pot aconsellar?

1.- No estic segur que les eines de Linkat siguin les idònies per les funcionalitats que necessitem?
2.- En cas que poguem fer servir Linkat, hem de muntar un servidor de comunicacions o un altre tipus de server només amb squid? Quines característiques hauria de tenir la màquina que faci de server proxy-cache?

Gràcies per endavant i molt bona feina.
Salut,
Albert
Hola Albert,


En principi, i per tal de suportar un accés concurrent de 3000 usuaris hauries de modificar el nombre de fitxers màxim que pot obrir l'squid. Dins del fitxer: /etc/init.d/squid tens la línia:

ulimit -n 4096


que hauries de modificar per tal d'incrementar el nombre de fitxers:

ulimit -n 65536

una altra cosa que caldria fer seria que el sistema de fitxers no tingui ni journaling ni hora d'accés als fitxers per tal d'incrementar la velocitat d'accés.


Finalment, pensa que el valor afegit del servidor de comunicacions NO és el proxy squid sinó tota la política de QoS que hi ha al darrere. Si no modifiques l'squid per guardar els continguts dinàmics, l'efectivitat del proxy caché és molt baixa i el que resulta molt efectiu és prioritzar trànsit i aplicar delay pools a l'squid per controlar l'ample de banda gastat per determinats serveis online.Joan de Gracia