No es pot obrir sesió al servidor (no valida usuaris)

Des del dia 14 de juny que no s'ha utilitzat el servidor (de centre i de terminals alhora). Quan no s'utilitza queda conectat amb la pantalla de log-in. Al intentar utilitzar-lo avui amb qualsevol dels usuaris registrats em surt "No s'ha pogut validar l'usuari". Si entro com a root passa això: Es posa la pantalla negre amb el punter de ratolí en blanc, i al cap de poc pantalla negra, un xic després apareix el punter del ratolí en forma de cercle amb punts donant voltes i una bona estona després torna a apareixer la pantalla de log-in. Si hi poso una contrassenya erronia surt el "No s'ha pogut validar l'usuari". Els clients tampoc es validen.
Hi ha alguna solució que no passi per reinstal·lar.
Gràcies
Hola,

Intenta fer login amb l'usuari root anat amb la combinació de tecles Control + Alt + F1 al tty1.

Una vegada autenticat com a root, fes anar la comanda df -h per veure si tens prou espai al disc i també pots revisar els logs del sistema fent anant la comanda less /var/log/messages.

Salut.

Projecte Linkat
He estat incapaç d'entrar amb Ctrl-Alt-F1. Quan calia teclejar-ho?
He entrat amb la Live de Linkat-4. Efectivament no hi havia espai a sda2 (partició arrel).
No he estat capaç d'esborar fitxers de /var/backup/data (cada setmana es menja 8GB) per consola.
Calia muntar el disc abans? com?
No es pot llençar mai res. Per a instal·lar el servidor L-3 ho vaig fer en un disc dur nou i vaig guardar el disc del servidir L-2. Amb aquest he pogut accedir i fer lloc. Ja funciona. Gràcies.
Hola,

L'script de backups està fent copies de tot el /home i no tens prou espai al disc, desactiva els backups o compra un disc dur més gran.

Salut.

Projecte Linkat