Funcionament aula LTSp

Hola bona nit,
després de varies intentones he pogut instal·lar la linkat 4 al servidor de terminals que ens va donar el departament un HEWLETT PACKARD - DC 7900 , el tenim amb 14 terminals, i mai no havia tingut problemes per fer-los anar amb linkat 3, ara un cop instal·lada la linkat 4, pensava que tal i com s'explica a la wikilinkat, seria fàcil, tot rutllaria igual de bé que un racó que tenim amb 5 terminals, però no ha estat així, els primer terminals que s'engeguen ho fan sense cap problema, però a la que potem oberts un 8 ja comencen a queixar-se que no se'ls asigna la ip i que es tyornaran a reiniciar després de 120 sec, màxim que he conseguit obrir han estat 13, sempre me n'ha quedat algun per obrir.
No sé com es pot sdolucionar, aquest problema, no sé si es limiten les sessions gràfiques que es poden obrir o quin pot ser el problema. Com és pot solucionar?

Joan
Hola Joan,
Després de la mani d'ahir, vaig tenir un moment i vaig remenar un servidor de ltst (era una 4.1 sobre Linkat 3...). Podria ser que el problema no fos del ltsp sinó del nombre màxim de sessions gràfiques que admet el sistema. Si és així, mira l'arxiu etc/gdm/gdm.schemas i canvia el valor de sessions gràfiques (Max sessions). Bé no sé si a la Linkat 4 el fitxer es troba al mateix lloc...

Prova-ho i ja em diràs alguna cosa.

Pau
Gràcies Pau,
però no funciona,he canviat el valor de 16 per 30 i cada cop sembla que n'entren menys, ara mateix de tres que n'he engegat només un m'ha entrat els altres arriben a un punt on diu

Quote

Kernel logging enable on: /dev/tty4

i es queda una bona estona aturat, per posteriorment, fa un

Quote

Checking Server name : 192.168.10.1
Server. 192.168.10.1 not found
Can't assing SERVER IP/name ... fatal!
rebootexception : error consoles at Alt -F3/f4
rebootexception : reboot in 120sec

Prèviamwent a això si que sembla que havia trobat el servidor. No sé, si se us acut alguna cosa més
Torna a canviar el valor de les sessions màximes que tenies abans i torna a executar el configurador. Comprova el rang d'IPs que es donen amb el servidor DHCP i vigila que no tinguis un altra servidor DHCP configurat a la xarxa.

Salut.

Projecte Linkat
Gràcies Pablo, però
No, no hi ha manera, en els millors del casos se'm queda un sense entrar, he tornat a posar el valor 16 a gdm.schemas i he tornat a configurar el servidor i sempre em fa el mateix, en quant a no tenir unaltre servidor dhcp en funcionament, els terminals estan conecctata a un switch especifics on arriba la tarja del servidor ltsp i els mateixos terminals, no entenc si pot entrar una altre servidor dhcp, vaja jo diria que no.

Joan
Hola, a mi em va sortir aquest error un cop

http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=1830&start=0

Proveu a connectar només un terminal amb un cable creuat, directament al servidor, per descartar que sigui el switch.

Jo vaig tenir problemes amb un switch a 1 gigabit 3Com que era "massa" intel·ligent i recordava que un router havia donat adreces IP, i llavors, el servidor de terminals NO funcionava bé.

Vaig canviar el switch per 1 que "NO era intel"ligent" i va funcionar. En tornar a col·locar el 3Com, deixava de funcionar.

Prova-assaig-error i vaig poder determinar el problema: el switch "intel·ligent".

Espero que això ajudi.

Joan Padró
Em sembla que sí, que és el switch,

ara havia aconseguit que entressin tots meyns un, he agafat i he penjat un altre switch del primer i he connectat el terminal que quedava per carregar, i "voila", m'ha entrat sense cap problema.

Ara tinc les següents qüestions,
què he de fer amb el switch, que per certs, és el que venia amb els terminals, i que comprar-ne un altre és bastant caret?

i com és que amb linkat 3 ha funcionat perfectament i en canvi dóna aquest error amb linkat4? He de canviaer el switch? no em tornarà a passar el mateix?

Joan
Res, no hi ha manera, he aconseguit un altre switch de 1000 i falla igualment. I evidentment els terminals quer els faig passar pel switch de 100 van molt lents.
Algun suggeriment? A tothom li funciona bé? Torno a fer la instal·lació des de zero?

Joaneditat per: jmarti33, 07/Juny/2011 - 10:55
Hola podries indicar la marca i model dels switch a 1 Gbit?, per descartar que siguin "massa" intel·ligents.

Pots provar amb un cable de xarxa creuat i 1 terminal sol, sense cap mena de switch? Si falla, és el servidor.

Gràcies

Joan Padróeditat per: joanpadro63, 07/Juny/2011 - 12:01
Hola, Jo tinc el servidor de terminals Linkat 4 amb el swich ALLIED Telesi AT-GS900/24.
He provat amb 15 terminals i entren perfectament. El rendiment ja és altre tema.

Xavier Casado
Bé, he tornat a instal·lar de nou la linkat 4 al servidor ltsp i passa el mateix, amb el cable creuat funciona correctament, és més, hi ha terminals que carreguen la linkat sense cap problema penjats dels switch.

El switch és el que ens van donar quan ens van instal·lar l'aula ltsp, un DLINK DGS1024D, ho he provat també amb un DLINK DG1016D, que imagine que és igual però amb 18 ports i em fa el mateix, i és que switch de 1000 només tinc aquest dos.

Com ho veieu, això de què són massa intel·ligents?

Gràcies
Joaneditat per: jmarti33, 28/Juny/2011 - 12:24
Hola Joan,

Jo m'he trobat amb l'error als terminals alguna vegada, però reiniciant el terminal que no arrenca bé ja em funciona.
Si reinicies el servidor i vas arrencant els terminals, quan trobis un que dona l'error, torna a reiniciar el terminal i segueix amb els altres, mai has aconseguit tindre tots els terminals arrencats a la vegada?

Salut.

Projecte Linkat
Hola Pablo,
Tenim 14 terminals, no he aconseguit fer-los anar tots, màxim 13, això després de reiniciar-los un fotimer de cops.!

Per cert, he vist que el Pau continua barallant-se amb el 4.2, jo també en tinc i entenc que el rendiment d'aquest versió és molt millor que el 5.0, si més no, a les màquines del meu centre; no és podria intentar solucionar el problema del so? Jo si pugués solucionar-se el problema del so no dubtaria a retomar la versió 4.2.

Bona nit

Joaneditat per: jmarti33, 29/Juny/2011 - 22:43
Hola Pablo i Joan,

Jo estic exactament igual. Tinc un servidor HP dc7900 amb una aula amb 16 terminals, dotació de fa 2 anys. La Linkat 3 em donava alguns problemes i he provat de instal·lar-hi la Linkat 4 amb la configuració tal com s'explica a la wiki. Arribo al mateix punt que en Joan: La meitat de les màquines entren i les altres no i donen el mateix error que ha escrit en Joan. No és problema de nombre màxim de màquines, perquè les dues primeres que en engegat no han entrat bé.

Si no hi ha cap solució hauré de tornar a instal·lar la imatge original amb Linkat 3 i resoldre el problema que tenia amb el Firefox com poguem.
Hola a tothom, a mi també em va passar el mateix:

http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=pnForum&func=viewtopic&topic=2995

Les màquines que NO s'engegaven eren COMPACT, amb tarja de xarxa Intel integrada que pot engegar via DHCP.

La sala on m'hi vaig trobar amb el problema funciona amb Linkat 3, a l'espera de que això es pugui resoldre.

Se m'acut provar d'engegar un terminal que NO s'engegui, amb un disquet que faci la feina de la ROM de la tarja de xarxa, per descartar que no sigui això, algun problema del protocol PXE. Si els que teniu la sala d'ordinadors que no us funciona ho podeu provar, serviria per descartar-ho... :) o trobar l'error.

També se m'acut el tipus de cable de xarxa, que si ha d'anar a 1Gbit, que la categoria sigui la correcta, CAT5e com a mínim.

Gràcies

Joan Padró
Hola,


Ja ho revisaré però nomalment el servidor X té un nombre màxim de sessions autoritzades, i aquest límit podria ser ben bé el que estigui donant aquests problemes.

Ho miro i us dic quina línia s'ha de modificar.

:-)Joan de Gracia
Hola,

Em temo que el problema estigui en la configuració dels fitxers LTSP-Linkat. Proveu a fer una cosa:

- Desinstal·la tots els paquets Linakt4-LTSP*
- Executa les següents comandes
chattr -i /srv/tftpboot/KIWI/config.default
chattr -i /srv/tftpboot/KIWI/lts.conf
/usr/sbin/kiwi-ltsp-setup -c
- Torna a provar els terminals

Amb aquests canvis no veuràs la imatge de la Linkat quan arrenca el terminal, però a veure si carreguen tots els terminals.

Salut.

Projecte Linkat
He provat de fer aquests canvis i el resultat és el mateix. Em continua sortint el mateix missatge d'error a alguns terminals. No és problema de límit màxim. El primer terminal que connecto ja em dóna error.
Hola,

Hem vist l'error i ho estem investigant.
Hem comprovat que falla si passa pel switch, però funciona correctament si agafes un terminal i l'endolles directament a la targeta del servidor. Amb altres terminals funciona correctament passant pel switch.

Farem més proves per trobar l'origen del problema.

Salut.

Projecte Linkat
Hola a tothom,
Ara que estem actualitzant a la Linkat4, i després de no tenir massa problemes amb LTSP 4.2, sembla que ens haurem de barallar amb la LTSP5.
D'entrada, ho he intentat amb un servidor dels del catàleg (tenim dos servidors amb la versió 5, un muntat per nosaltres, i l'altre l'hp de dotació). Bé, no hem fet l'actualització, ja que hem preferit una instal·lació "neta". Doncs, el primer problema l'hem tingut durant la mateixa instal·lació: al triar l'opció servidor de terminals, ha donat problemes amb 3 paquets (ara no recordo quins, però un era el ltsp-linkat4), i he provat d'ignorar les dependències, però no ha funcionat. Com pot dorar problemes si el propi repositori està al DVD? Finalment he decidit instsl·lar-lo a mà, executant el kiwi-prebuilt. Sembla que ha funcionat. He executat el ltsp-linkat4, i s'ha configurat bé. He hagut d'arrencar el servei nfs i he arrencat un terminal. Al·leluia! El problema ha estat al arrencar el segon terminal. Ja no ha funcionat. Ha donat l'error que comentava el Joan Padró:

Quote

"logging enabled on: /dev/tty4"
,
No tinc cap problema de dhcps ni switchos intel·ligents. I el mateix muntatge amb Linkat3 no dóna cap problema. Algú té una maqueta dels servidors hp amb linkat4?

Pau
Hola,


Pel que he pogut veure "in situ", els terminals de la dotació a la qual feu referència tenen un tipus de placa a 1 Gbps i el pas de la versió de LTSP 5 d'opensuse 11.1 a 11.2 (de Linkat 3 a 4) sembla que no acaba d'anar bé. Em refereixo que, pel que he observat, el problema està en el driver de la placa de xarxa que s'envia en el moment d'arrencar el terminal lleuger.

Ho estem investigant i mirant de trobar alguna solució.Joan de Gracia
Hola, bon dia

Com ho tenim això del funcionament de LTSP en linkat 4? Hem de tronar a la Linkat 3? Necessitaria saber si té solució per optar per una o altra opció ja que tenim l'inici de curs i necessitem que l'aula estigui operativa.

Joan
Hola,

Només comentar un parell de coses:

1- Pel que fa el problema que referencio, això es dóna en un cas molt concret amb uns terminals a 1 Gbps

2- El problema amb els paquets que esmenta en Pau són deguts al punt de muntatge del DVD i que fa que no es trobin els paquets del servidor de terminals.

En qualsevol cas, abans de muntar un nou servidor de terminals i desmuntar l'existent, feu-ne còpies de tota la instal·lació del servidor de terminals. En cas que tinguis una instal·lació amb terminals de dotació (i que siguin els que tenen la placa a 1 Gbps), estem treballant en donar-vos una solució en breu.


Joan de Graciaeditat per: jgraci25, 06/Setembre/2011 - 17:18
Hola a tothom,
Hola Joan, com tenim el tema del ltsp 5.0? Hem rebut portàtils amb opensuse 11.4. Si teniu la maqueta d'aquesta versió, podríem fer la instal·lació del ltsp amb tot el programari educatiu. Bé, ja ens direu alguna cosa, ja que tenim un parell de servidors a mig rendiment des del setembre (amb els terminals de dotació aturats).

Una abraçada

Pau
Hola Pau,

Tot i que estem a l'espera de publicar la notícia i que estem fent les darreres proves (estem provant scripts i modificant la informació), tens a:

http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/LTSP

la informació del servidor de terminals i més concretament a:

http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/LTSP#Terminal_HP_thin_client_t5745

la informació referent al terminal lleuger de dotació.

Pensa que encara hi estem treballant per facilitar la configuració amb aquests terminals així que la documentació i la forma definitiva de configurar aquests terminals canviarà.

D'altra banda, i en la mateixa línia, estem fent els darrers retocs pel que fa la recepta del canvi de l'opensuse 11.4 a Linkat Edu 11.4 (és el nom que li hem assignat). La URL on hi ha la documentació (compte NO serà la documentació definitiva ja que preveiem fer alguns canvis) es troba a:

http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Linkat_Edu_11.4

Tingues en compte que, quan hàgim verificat tota la informació que hi ha a la wiki en relació a LTSP i Linkat Edu 11.4, donarem la publicitat que calgui al portal.

Records :-)Joan
Hola a tothom!
Bé ja tenim muntada la ltsp 5.0 sobre linkatedu 11.4. Tot va perfecte!

Respecte a la recepta que ens vas passar, aquests comentaris:
1. El procés més lent és muntar la linkat 11.4
2. Hem muntat el ltsp fent servir el paquet prebuilt de la distribucó opensuse 11.4
3. Hem hagut de fer dues modificacions: l'arxiu /etc/sysconfig/kiwi-ltsp hem hagut de modificar la ruta de la imatge (no apuntava correctament), i hem hagut de modificat el lts.conf, ja que el teclat s'exportava en anglès.

PD: NO HA CALGUT FER TOTES LES MODIFICACIONS QUE DIUS, JA QUE AMB LA IMATGE QUE HEM DESCARREGAT, ES VEU PERFECTAMENT!

Arreveure

PauEditat per psaura el 29/Nov/2011 - 16:20.
Hola a tothom, jo no puc dir el mateix que el Pau.

En una màquina virtual (sense PAE) i en un portàtil Centrino 1.7 GHz, com a terminals lleugers:

"This kernel requires the following features not presented on the CPU"

Vol dir això que no es poden fer servir els IBM Aptiva ni els Pentium III dels centres com a terminals amb la Linkat Edu 11.4 i l'LTSP que porta?

No m'havia trobat amb aquest problema amb la Linkat 4...

Gràcies

Joan Padró
Hola Pau, dius que tens en marxa un servidor LTSP muntat amb Linkat Edu 11.4.

Quins terminals fas servir.

Jo ho he provat amb un Centrino 1.7 i una màquina virtual sense l'opció PAE i NO funciona.

Gràcies

Joan Padró
Hola,
La veritat és que no sé com ho vam fer. Tenim un servidor amb linkat 11.4 edu i sense crear cap imatge nova, i que funciona perfectament amb els terminal hp del departament i amb molt ordinadors vells que tenim a l'escola (normalment PII).
Però per desgràcia, hem intentat muntar el segon servidor, i no hi ha manera que funcioni amb els terminals HP. No sé ben bé com ho vam fer, perquè crec recordar que vam descarregar el paquet prebuilt del repositori d'opensuse. No sé, estem bastant preocupats, i amb força pressió des dels mestres, perquè tenim moltes aules parades...
Tinc una imatge del disc que us puc passar, però que no puc fer servir perquè la mida del disc és més gran. La imatge és del servidor HP del Departament.

Pau
Hola Pau,

La Linkat Edu 11.4 hauria de carregar els terminals HP, però haurien de donar un error de renderització amb les icones que es soluciona amb aquesta guia:
http://linkat.x…LinkatEDU_11_4

És això el que et passa?

Salut.

Projecte Linkat
Hola de nou, Pau.

Dius que en el segon servidor que heu instal·lat, els Pentium II funcionen?

Només heu fet servir els paquets d'OpenSuse 11.4 per a l'LTSP, res més?

Tinc dos centres esperant que ho solucioni.

Gràcies

Joan Padró
Pau, dius:

"3. Hem hagut de fer dues modificacions: l'arxiu /etc/sysconfig/kiwi-ltsp hem hagut de modificar la ruta de la imatge (no apuntava correctament), i hem hagut de modificat el lts.conf, ja que el teclat s'exportava en anglès."

Què heu modificat?

Gràcies

Joan Padró
El servidor que per ara no funciona els terminal HP, després de la validació de l'usuari, la pantalla queda negra mab la fletxeta blanca del ratolí.
Joan, respecte al servidor que funciona bé, d'aquí una estona us passo les modificacions.

Pau
Hola, Pau.

Moltes gràcies!

Joan Padró
Les modificacions han estat la línia 258 de l'arxiu /etc/sysconfig/kiwi-ltsp. Ara diu:

KIWI_INCLUDE="/usr/share/kiwi/image/ltsp/include/"

I també l'arxiu /srv/tftpboot/KIWI/lts.conf, on hem afegit:

XKBLAYOUT=es
Hola, a tots, he instal·lat LTSP fent servir:

http://download-linkat.xtec.net/distribution/linkat-edu-11.4/test/ltsp.ymp

Ja sé que és de proves, però em donava el mateix error que fent-ho des del mateix fitxer d'OpenSuse que he pogut trobar.

"Reload kernel based NFS serverexportfs: Failed to stat /srv/kiwi-ltsp-nfs-i386: No such file or directory"

A banda continua donant l'error de PAE... i de nucli equivocat.

Pau, com ho has fet perquè funcioni tal qual? Et funcionen terminals Pentium II?

Em pots passar l'enllaç del repositori que has fet servir per instal·lar des d'OpenSuse?

Alguna idea?

Gràcies

Joan Padró
Bé, Joan, jo també començo a estar desesperat... El que funciona, no sé ben bé com ho vaig aconseguir, però amb aquest segon no hi ha manera. Ara he fet servir el paquet que menciones de la Linat que desconeixia, però amb resultats idèntics: sembla que carrega bé, surt la pantalla d'identificació, et valides, i la pantalla queda negra amb la fletxa blanca...
Es munta també un enllaç a l'escriptori que es diu "Linkatedu_11_4-LTSP-fix-LDM_DIRECT" que sembla que es per limitar l'ampla de banda. Què s'ha de fer?

Pau
Bé, sembla que el problema es pot trobar al fitxer lts.conf, i he mirat fòrums i diu que baixant la resolució de color es soluciona. Però desprès d'excutar el paquet de prebuilt de la linkat, no puc fer res amb l'arxiu lts.conf. No el puc eliminar ni editar... ni canviar permissos. Fen la comanda ls -la diu:
-rw-r--r-- 1 root root 448 20 des 12:00 lts.conf
Com és que no em deixa editar l'arxiu?

Pau
Hola Pau,

Segurament aquest fitxer tindrà habilitat l'atribut d'immutabilitat. Fes una cosa, executa l'ordre: lsattr lts.conf i comprova que no t'aparegui un atribut marcat com a "+i". En cas que sigui això, executa l'ordre:

chattr -i lts.conf


:-)


Joan
Hola,

Bé, amb aquestes instruccions he pogut modificar el lts.conf, que en realitat és el que intentava fer també sense èxit l'aplicatiu que s'havia carregat a l'escriptori. El resultat és el següent:

Amb X_COLOR_DEPTH = 16, el problema continua igual (pantalla negra)
Amb X_COLOR_DEPTH = 15 funciona, però amb aquesta resolució es veu fatal!

:-(

Pau
Hola Pau,

Al servidor tens desactivar els efectes d'escriptori? És molt recomanable fer això, pots desinstal·lar tots els paquets que facin referència a compiz i reiniciar la màquina.

Salut.

Projecte Linkat