Format Ext3 versus Ext4 - Actualitzar versus instal·lar

Hola, enhorabona pel llançament oficial de la Linkat 4.

Ara em pregunto:

Què és millor, actualitzar una Linkat 3 i NO perdre les dades del sistema o instal·lar de zero i aprofitar que podem donar format amb ext4?

Fa poc he muntat un servidor LTSP amb un processador i5, 2 discs SATA amb RAID 0 que es farà servir per donar classes de retoc de fotos i vídeo. Val la pena formatar amb ext4 quan hi posi la Linkat 4, o només actualitzo mantenint dades i ext3?

Gràcies

Joan Padró
Tècnicament, el driver d'ext4 et pot montar una partició ext3, per tant no has de tenir por de que et deixi de funcionar. Això vol dir que no has de tenir por de deixar-ho amb ext3.

Tot i així pots passar de ext3 a ext4 bastant fàcilment, no sé si teniu algun sistema a linkat així que m'abstindré de liar-vos més :). ext4 té alguns avantatges: és lleugerament més ràpid i confiable (a sistemes que cauen, etc.) però ext3 ha funcionat molt de temps i és molt robust en qualsevol cas.

Espero que serveixi :)
Jo et recomano que reinstal·lis. Pots actualitzar però si tenies algun RPM instal·lat que no vingués amb la configuració original de linkat3 podries tenir problemes.

salutacions
Hola, moltes gràcies a tots dos per als consells.

Segurament reinstal·laré, ja que hi havia alguns que no venien amb la configuració original.

Gràcies

Joan Padró