problemes despres de restaurar imatge feta amb Norton Ghost i Linkat

Bon dia!

Tinc un problema alhora d'iniciar el Linkat 3.0 despres de fer una clonació amb el Norton Ghost, he estat mirant per Internet i no he trobat com resoldre el problema, a veure si em podeu ajudar.

Resulta ser que despres de restaurar sobre una ordinador la imatge feta amb el Norton Ghost que inclou: Windows XP+ particio de 50GB de dades + Swap +ext3 al Iniciar l'ordinador és com si no em trobes l'identificador del Disc dur i no em permet iniciar el sistema operatiu.

Hi ha alguna forma de reparar-ho sense tenir d'arreglar la Imatge de ghost ja feta? El problema es que aquesta imatge de Ghost ja la he restaurat sobre 20 ordinadors i me n'he donat compte despres de fer-ho!


Moltes gràcies!editat per: raziel2010, 06/Febrer/2011 - 18:16
Hola,


Primer de tot dir-te que l'eina més aconsellable per fer les clonacions de sistemes GNU/Linux com ara Linkat és el Clonezilla.

A la wikilinkat tenim documentació sobre com fer servir aquesta eina així com la preparació de les maquetes abans de clonar-les:

1- Preparació de maquetes:

http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Preparaci%C3%B3_de_maquetes_Linkat_2/3

2- Utilització de Clonezilla:

http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Clonezilla


Ara bé, i responent a la teva pregunta, et caldrà arrencar el(s) ordinador(s) amb una LiveCD i editar els fitxers /etc/fstab i /boot/grub/menu.lst per tal de canviar la cadena que identifica el disc (disk-id) pel nom del dispositiu /dev/sda (procura respectar el número de la partició). Segueix doncs les recomanacions que tens al punt 1 per tal de fer aquestes modificacions.Joan de Gracia