Linkat i active directory

Hola:

Estic ineteressat en treure informació de com integrar clients amb linkat instal.lat i conectats a un servidor windows amb active directory.

Gracies.

Salutacions.
Hola Albert,


Per integrar Linkat en un Active Directory només has d'anar al YaST i clicar a sobre el mòdul:

Windows Domain Membership


A partir d'aquí segueix les indicacions que t'aniran apareixent i emplena els camps com ara el domini, etc.Joan de Gracia
Bon dia, moltes gracies, ara mateix ho probo.

Salutacions.
Hola:

Perfecte noi, mil gracies.

Altre qüestió....quinas comandes son necesaries per controlar el servei tftp, ara em trobo que no em funciona el tftp amb el servidor linkat....

Gracies, buscaré al google també....
Hola Albert,


Si es tracta del servei tftp aquest gairebé funciona sol. El servei xinetd és l'encarregat d'engegar el servei tftp. Si vols, i perquè sigui més fàcil la seva configuració, cerca al YaST tots els paquets "tftp" i veuràs com t'apareix un mòdul per tal de configurar-lo.

Si volguessis configurar-lo a mà:

1- Comprova que el servei xinetd està en marxa: rcxinetd status

2- En cas que t'aparegui "unused" pots activar-lo de nou fent:

rcxinetd start

i si vols fer-ho de forma permanent

chkconfig xinetd on


Pel que fa l'activació del servei tftp, cal que vagis a /etc/xinetd i miris el contingut del fitxer tftp. Dins d'aquest fitxer hi trobaràs una línia del tipus:

disable = true

que voldrà dir que, tot i que el servei xinetd estigui en marxa, el servei tftp està deshabilitat. Així doncs canvia el true per false i ja tindràs el servei tftp operatiu.


Joan de Gracia

Projecte Linkat
Hola Joan:

Molt amable, ara ja ho tinc més que clar.

Salutacions. I fins el proper dubte.

EDITO: Joan, el arxiu a mirar es tftp.rpmsave ???? per editar lo de disable??editat per: albert_arbiol, 27/Gener/2011 - 17:00
Hola,


Fes una cosa, si no tens cap altre fitxer més tftp dins del directori /etc/xinetd.d copia aquest fitxer de la forma següent:

cp tftp.rpmsave tftp

i després edita el fitxer tftp per tal de canviar la línia "disable". Si tot plegat ho veus massa complicat el que pots fer és instal·lar el mòdul de yast per al servei tftp (només cal cerquis els paquets tftp següents:


tftp


yast2-tftp-server


aquest darrer és el mòdul de YaST que et permetrà configurar fàcilment el servidor tftp.


:-)


Joan de Gracia
Hola:

El tftp em funciona, o almenys esta running...pero el client no troba l'arxiu pxelinux.0...deu haber algo malament a la configuració del dhcpd.conf...he obert altre fil.

Gracies i salutacions.