Quin tipus d'arxiu és l'executable de GNOME?

Pel que sé, Linkat és un sistema operatiu basat en GNOME, així que utilitzarà el mateix sistema d'arxius (si no és així perdoneu la meva ignorància) que GNOME. Si l'arxiu executable estàndard de Windows és l'exe, quin n'és el de GNOME?
Moltes gràcies,
Pol Gómez - Escola del Carme Sabadell
Hola Pol,

La Linkat és un sistema operatiu basat en la distribució Linux OpenSUSE.

GNOME és l'entorn d'escriptori que es fa servir per defecte, però també pot fer servir KDE i XFCE. L'entorn d'escriptori o gestor de finestres (gnome, kde o xfce) constitueix la part gràfica del Linux.

Seria un error dir que els fitxers .exe no existeixen en Linux, però la veritat és que no es fan servir molt. Normalment t'acostumes a trobar fitxers amb la extensió .run, .bin o .sh per indicar que són executables, però no sempre et trobaràs aquestes extensions perquè qualsevol fitxer amb permisos d'execució és un executable. Per veure si un fitxer té permisos d'execució, pots fer servir la consola ll:

Code

pablo@pop:/> ll /bin/echo
-rwxr-xr-x 1 root root 23176  9 nov 17:04 /bin/echo


En aquest exemple pots veure que el fitxer echo, que es troba a dins del directori /bin, és executable perquè té les x que demostre i no porta cap tipus d'extensió que ho identifiqui. Les extensions es posen per ajudar a distingir, però no són necessàries.

r = read
w = write
x = executable

Salut.

Projecte Linkat