Problemes amb l'iTALC

Hola,

Seguint aquest manual: http://blocs.xtec.cat/novetatslinkat3/bloc-3-mes-programari-educatiu/italc/ , he mig pogut instal·lar l'Italc. Però em trobo amb dos problemes:

1.- Si llenço l'aplicació des de: Aplicacions-Educació-Ensenyament-Italc en iniciar-se em dóna una sèrie de missatges de que no pot trobar les keys o que no estan generades (són un parell de finestretes).

Però si des d'una terminal executo: italc-launcher & s'inicia l'aplicació sense problemes.

2.- Quan funciona l'aplicació des de la consola puc afegir clients però en tancar i obrir un altre cop resulta que els clients no han quedat guardats i els haig de donar d'alta un altre cop.

Segur que alguna cosa no he fet bé.

Salutacions.
Hola,

referent al segon problema potser et cal canviar els permisos de la carpeta "italc" per què l'usuari que el gestiona hi tingui permisos d'escriptura.
a veure si es això.

eloi
Hola,

Bé, de fet ara i sense modificacions, si que em guarda les màquines definides, però sempre haig d'iniciar l'aplicació des de la consola, perque des de la seva icona és quan no vol arrencar (era el primer problema)
I també he provat de copiar a l'escriptori la icona però el resultat és el mateix.

Salutacins
Executes per consola el Italc amb el mateix usuari que des de la icona? Potser des de consola fas servir el root i aquí està la diferència.

Em sembla que cal crear un "Classroom" i allà dins crear els "Computers", llavors no s'esborren.

A veure si et funciona així.

Salut.

Projecte Linkat
Hola,

Ara ja guarda les màquines i les aules creades.

Si executo des de la icona és quen no funciona perque ho faig amb l'usuari de la sessió, des de la consola i com a root amb /usr/bin/italc-launcher em funciona bé.

El que voldria, si és possible, és crear una icona a l'escriptori que iniciés l'aplicació com a root, ja que com a usuari veig que no és possible.

Salutacions
Hola.

Sembla problema de permisos:
- Amb quin usuari vols utilitzar el iTalc (no root)?
- Has comprovat els permisos d'aquest usuari respecte els fitxers de claus /etc/italc/keys/private/teacher/key ?. Ho pots fer amb l'ordre $ ls -l
- Si no et semblen coherents torna a executar les 3 ordres (chown, chgrp i chmod) que apareixen al manual que cites (abans de la primera captura de pantalla).

Salut.

Toni Ubieto
Hola,

per carregar el iTalc com a root, pots modificar la icona del programa fent aquests canvis:

Editar la icona:

Code

gedit /usr/share/applications/italc.desktop

Afegir la següent línia:

Code

X-KDE-RootOnly=true

Modificar aquesta línia:

Code

exec=/usr/bin/italc


Ara quan facis clic a la icona et demanarà la contrasenya de root i s'executarà com a tal.

Salut.

Projecte Linkat
Hola,

D'acord, moltes gràcies

Salutacions