iTalc, control de l'aula

Hola,
he instal·lat l'iTALC en una aula amb Linkat3 i hem funciona bé, tenim tots els ordinadors a la vista, a la pantalla, com en un quadre de comandament. He intentat reproduir el control, l'ordinador que fa de master, des d'un altre ordinador al despatx d'informàtica, copiant la carpeta de les keys "private" i no les reconeix, dóna error. Voldria poder decidir quins ordinadors fan de master de qualsevols ordinadors. Sembla que no hem deixa i per cada master he de tenir unes claus específiques que no són les mateixes d'un altre master i això fragmenta el parc d'ordinadors i de comandament.
Salut
Joan
Hola Joan,

Les claus es generen a l'ordinador "master", la clau privada és única d'aquell ordinador i la pública es reparteix als clients. Si vols fer un ordinador "master" cal que generis la clau privada i pública d'aquell ordinador i repartir les claus a la resta d'ordinadors.

És millor que tinguis un ordinador per fer de master.

Salut.

Projecte Linkat
Hola,
finalment per poder tenir un control centralitzat o repartit dels ordinadors amb iTALC he adoptat el següent procediment:

1. Habilitar diversos ordinadors que puguin fer de masters, tot instal·lant els tres paquets d'Italc. Exemple: Un a l'aula60, l'altre a la 62, l'altre el servidor. Un usuari local a cada master que formi part del grup local italc i a través del qual engeguem l'iTALC

2. Habilitar els italcs client (sense el paquet master). [per cert, per instal·lar l'ITalc clients he hagut d'afegir els repositoris:
http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-3.0/openSUSE_11.1
http://download-linkat.xtec.cat/distribution/linkat-3.0/updates/
als clients]
[per ceert, abans de poder afegir els repositoris he hagut de corregir un error anant a la carpeta /etc/zypp/repos.d/ i eliminar el fitxer openSUSE:11.1.repo que provocava l'error]

3.Crear a la carpeta S del servidor carpetes per cada grup d'ordinadors a controlar.
Exemple:
/srv/exports/S/italc/Aula60
/srv/exports/S/italc/Aula62
/srv/exports/S/italc/AulesGenerals

4.Copiar la carpeta public (/etc/italc/keys/public) del master que vull que controli al servidor dins la carpeta anterior del grup a controlar: per exemple a: /srv/exports/S/italc/Aula60/ que queda /srv/exports/S/italc/Aula60/public

5. Als ordinadors clients eliminar la carpeta /etc/italc/keys/public

6. Als clients, com a root introduir el següent link, variable segons el grup (Aula60, 62, generals):
ln -s /mnt/nfs/S/italc/Aula60/public /etc/italc/keys/public


Tot engegat, ara ja ha de funcionar, i només jugant amb el pas 4 dins el servidor, sense tocar clients, put decidir sempre quin master controla a quins clients.
Salut,
Joan
Felicitats Joan,

m'ha agradat molt la teva solució.

Salut.

Projecte Linkat
Hola,
Content de poder aportar alguna cosa a la reciprocitat
Salut
Joan