Actualització de 2.1 a 3

Hola,
Tenia una aula amb clients Linkat 2.1 i servidor Linkat 2.1. Anava molt bé. He actualitzat els clients a Linkat 3. He deixat, de moment, el servidor a Linkat 2.1. Ara va terriblement lenta especialment internet. Pensava que no fos un problema del perfil d'usuari firefox, hem fet la prova de llençar la carpeta firefox del home d'usuari i engegar el firefox de nou. No s'ha solucionat. Engegar el kdenlive és pràcticament impossible. Són ordinadors de 3 anys amb 1 Gb, sense tarja gràfica.
Salut



editat per: jjuhe2, 06/Abril/2010 - 17:35
Hola,

Es va treballar molt per poder realitzar una actualització cap la versió 3 de la Linkat des d'una 2.1, però sempre funcionarà millor si es fa una instal·lació des de 0, formatant la instal·lació anterior.

Prova a instal·lar la Linkat 3 formatant el disc a un client, per veure si el problema és aquest.

Salut.

Projecte Linkat
Hola,
He provat la instal·lació de la L3 des de 0 en un parell d'ordinadors, no sembla que millori.
He actualitzat el servidor de L2 a Linkat 3. He seguit les instruccions de la intervenció de l'Antoni Anguera i tot ha funcionat bé. He notat una lleugera millora.
La situació no és encara satisfactòria. Provaré més coses.
Salut
Joan
Hola,
En el servidor Linkat3 em falla crec el servei DNS. Ho he mirat amb el yast i no està configurat. Només funciona bé l'entrada d'usuaris LDAP, si tinc engegat al mateix temps l'antic servidor L2 (amb IP i nom diferents) que té servei DNS. Com configurar el servei DNS al LInkat3?
He vist que entre les actualitzacions hi ha una actualització del servidor. Com s'executa? Com en els clients: ./Linkat.sh install?
Salut
Joan
Hola,

És necessari que tinguis els 2 servidors engegats a la vegada? El servei DNS provoca molt de transit. Si el servidor amb Linkat 2 no és necessari, valdria la pena que el tanquessis.

Les actualitzacions del servidor no impliquen que s'hagi de fer anar l'script, ja s'apliquen les modificacions automàticament. Però si vols executar l'script, es fa igual que el client, recorda de desinstal·lar l'script abans de tornar-ho a instal·lar.
/etc/Linkat/Linkat.sh uninstall
/etc/Linkat/Linkat.sh install

Si el servei DNS no funciona, els client quin servidor DNS fan servir?

Comprova que la DNS dels clients sigui la IP del servidor Linkat 3 i torna a executar l'script per tal que es configuri contra el nou servidor.
/etc/Linkat/Linkat.sh uninstall
/etc/Linkat/Linkat.sh install


Salut.

Projecte Linkat
Hola,
He provat de fer a la consola ">host servidor.intracentre" i m'ha respòs "desconegut". He provat ">ping servidor.intracentre" i no ha connectat. Llavors he editat en el servidor el fitxer /etc/hosts i hi he afegit (que no hi era): 192.168.1.240 servidor intracentre. També he editat amb el yast el servei DNS afegint-hi la zona intracentre i el registre "servidor A 192.168.1.240", entre altres coses, segons l'ajuda lateral.
Avui tots els ordinadors clients han funcionat, tots ja amb la L3, i només amb el servidor L3, tant els de l'aula linkat com els repartits pel centre i altres aules generals. Encara una mica lents, però potser això és un altre problema.
Salut
Joan



editat per: jjuhe2, 20/Abril/2010 - 19:39
Hola
He millorat força el problema de la lentitud a traves d'implementar un NIC (multiple network interfaces) bounding en el servidor.
Posar un tarja de xarxa de 1 Gb no ho solucionava (qüestions de switch). He posat dues tarjes de xarxa al servidor (n'hi podem posar més) que funcionen com una de sola i he doblat la velocitat. Es nota molt a l'aula i en general a tots els ordinadors clients del centre.

Procediment:
1. Anem a /etc/sysconfig/network

2. creem un fitxer anomenat ifcfg-bond0 amb el següent contingut:
DEVICE='bond0'
BONDING_MASTER=yes
BONDING_SLAVE_1='eth0'
BONDING_SLAVE_2='eth1'
IPADDR=192.168.1.211/24
NETWORK='192.168.1.0'
USERCONTROL='no'
BOOTPROTO=static
STARTMODE=onboot

3. transformar ifcfg-eth0 i ifcfg-eth1 al següent contingut (igual a tots dos fitxers menys DEVICE):
DEVICE='eth0'
USERCONTROL='no'
ONBOOT='yes'
MASTER='bond0'
SLAVE='yes'
BOOTPROTO='none'
STARTMODE='auto'

4.Anem a /etc
5. Canviem el fitxer modprobe.conf.local al següent contingut:
# please add local extensions to this file
#
# Carrega bond modul
alias bond0 bonding
options bond0 mode=balance-alb miimon=100

5. Podem provar-ho en un terminal com a root:
modprobe bonding
service network restart
less /proc/net/bonding/bond0
ifconfig

Si tot apareix bé, parem i tornem a engegar: Ja hem doblat la velocitat de xarxa del servidor.

Salut
Hola, penseu que aquesta solució es podria aplicar als servidors LTSP per millorar el rendiment dels terminals, ja que la xarxa és un coll d'ampolla?

Gràcies

Joan Padró
Hola Joan,

crec que pot ser molt útil pel servidor LTSP, et pot donar un bon rendiment.

Si ho proves ja comentaràs com t'ha anat.

Salut.

Projecte Linkat
Hola,
bé no és exacte que hàgim doblat la velocitat. La velocitat continua sent de 80/h però tenim més carrils. Augmenta la quantitat de cotxes que entren, però tots a 80/h. Ho he provat amb tres tarjes i procurat que els cables d'entrada provinguin de switchs diferents, per camins diferents. Millora la marxa dels ordinadors clients.
Salut
Joan