No aconsegueixo configurar la xarxa Linkat 3

Bon dia,
Soc un pare de una alumna de ESO i ahir em van passar el dvd d?instal·lació del Linkat 3. He instal·lat el dvd i durant la instal·lació ha donat problema de xarxa, pero he omès l?error. Perquè diu que desprès es pot configurar. He intentat configurar i no ho aconsegueixo. Tinc coneixements a Windows però a Linux estic peix. A veure si algú em pot ajudar per configurar la xarxa.
Router IP: 192.168.1.1
Té activat DHCP per la qual cosa hauria de donar les IP?s automàtiques

Moltes gràcies

Jordi
Hola Jordi,

Per defecte la Linkat deixa la configuració de xarxa en DHCP, per tant com tu dius hauria de connectar sense problemes. Si no connecta haurem de configurar-lo nosaltres mateixos.

Com et connectes a la xarxa? per cable o per wifi?

Per configurar la xarxa cal obrir el Yast que trobaràs al menú Sistema / Sistema / Yast. Fes clic on diu "Network Settings", allà t'apareixeran les targetes que tens (cable o wifi), selecciona la que fas servir i fes clic a "Edita" i selecciona "Adreça IP assignada estàticament".

Ara hauràs d'omplir els camps "Adreça IP" i "Màscara de subxarxa". Per la IP del teu router (192.168.1.1) la configuració pot ser aquesta:
IP: 192.168.1.200
Màscara de subxarxa: 255.255.255.0

Fes clic a "Següent" i ves a la pestanya on diu "Nom de l'ordinador central/DNS" i a "Servidor de nom 1" posa 194.224.52.4

Després a la pestanya "Encaminament" escriu 192.168.1.1

Ara ja pots fer clic a "D'acord" per desar les dades i prova la teva connexió navegant per Internet.

Tens més informació de xarxes aquí:
http://linkat.xtec.cat/portal_linkat/wikilinkat/index.php/Configuraci%C3%B3_de_la_xarxa

A veure si et funciona.

Salut.Editat per: pablo.vigo, 03/Febrer/2010 - 10:52

Projecte Linkat