Wifi amb adaptador USB

Hola a tots,

Voldria configurar la connexió a internet inalambrica amb Linkat3, però no m'aclareixo amb la configuració dels adaptadors wifi usb.
Per a fer-ho més fàcil a casa hi tinc telefònica i l'empresa més gran del pais en comunicacions no ofereix ni drivers, ni assesorament, ni NA!.
Simplement Linux no existeix i ja está.
Ho he provat amb un altre adaptador USB (Dlink DWL-G122) i tampoc.
Ja porto molt temps fent proves amb foros d'internet i no m'en surto...
Molta salut
Esteve
Pots fer funcionar l'adaptador USB Dlink, instal.lant el paquet ralink-firmware que trobaràs al DVD d'instal·lació de la Linkat. Un cop instal.lat reinicies l'ordinador i ja podràs conectar a xarxes Wifi amb el NetworkManager.

Salutacions.
Hola,

Perdona el retard però he tingut problemes de salut i no m'he pogut connectar.
A la Linkat tinc el Ralink-firmware instal·lat però no sé com accedir al NetworkManager. No em surt la icona de les columnes a dalt a l'esquerra.
Soc molt inexpert amb Linux i no sé que cal fer.

Salutacions
Hola,

Linkat pot gestionar la xarxa a través del Network Manager o bé a través de ifup. Això es pot controlar des del mateix YaST mitjançant el mòdul: Network Settings. A la primera pestanya del mòdul: "Opcions Globals" pots canviar això. Segurament tindràs seleccionat el: Mètode tradicional amb l'ifup i l'has de canviar per: Control per part de l'usuari amb el NetworkManager.


Joan de Gracia
Hola,
Primer que tot moltes gràcies per l'atenció, sobretot aquestes festes.

Després.... tot i que tinc activat el NetworkManager, instal·lat el ralink-firmware i que la "informació del maquinari" del yast detecta el Adaptador USB amb nom i tot...

Tururut, internet no va.

Salut a tots i molt bon any
Si fas clic amb el ratolí al NetworkManager, aquest veu xarxes wifi ?
Hola,

No veu cap xarxa.

salut
Pots posar el contingut del fitxer /var/log/messages referent a la tarja wifi ?