Servidor Linkat amb terminals lleugers (ho he dit bé?)

Bon dia!
L'AMPA de la meva escola està disposada a col·laborar econòmicament en la renovació de l'aula d'informàtica sempre i quan els diners vagin destinats a l'adquisició d'un servidor potent Linkat i a connectar la resta d'ordinadors del centre com a terminals lleugers que xuclin tot el programari i les dades del servidor.
Actualment tenim un servidor Windows 2000 Server i els ordinadors (quincalla la majoria d'ells, exceptuant tres ordinadors de la promoció Condis) són estacions autònomes. Els dubtes que tenim l'equip directiu i jo el primer són...

1. Quin servidor hauríem de comprar?
2. Qui s'encarrega de la instal·lació física i la configuració de tota la xarxa?
3. T-System i tot el seu equip de tècnics in-situ té la formació suficient per al manteniment periòdic del sistema?
4. Coneixeu altres centres que ja funcionin així?
5. De quants diners parlem?

José Manuel.
Veig que encara ningú us ha contestat, i suposo que ja haureu trobat l'ordinador per fer de servidor, de totes maneres comento el que hem posat al nostre institut:

Ordinador clónic amb placa base MSI que soporta processador de 4 nuclis INTEL i 8 GB de RAM max. Vam posar un processador de 4 nuclis i vam posar totes les 8 gb de RAM. La targeta de xarxa integrada a 1000 i en vam afegir una altre també a 1000.
696 euros iva inclós. El vam comprar el juny/2009.

Aquesta informació està caducada, l'important es que una botiga de confiança t'assesori bé, pq s'ha de mirar bé quin tipus de memòria poses i quin processador (xeon?). De fet no sabem ni de bon tros si l'hem encertada de ple o no, falten comparatives, per això ho explico aquí. A nosattres aquest servidor ens ve bé si exceptuem quan els alumnes volen anar al moodle, que va mol lent.
Em sap molt de greu que no hàgiu rebut cap resposta :-(

En principi la configuració que t'han donat de 4 nuclis i 8 Gb de RAM és l'adient per a uns 30-60 terminals juntament amb les dues ethernets a 1 Gbps.

I responent a xtio, l'accés al Moodle no té perquè anar lent. Aquí veig un altre problema de configuració o del mateix servidor Moodle.

Si vols podem comentar el problema associat al Moodle.


Joan de Gracia