Instal·lació de servidor i clients

Hola,

Voldria saber si en aquesta versió Beta es aconsellable fer una instal·lació dels models servidor d'aula i client d'aula . Algú ha intentat fer una instal·lació per provar si funciona correctament la validació d'usuaris, recursos compartits, ... ? O es millor esperar a tenir una versió final per si es faran canvis a l'script de configuració?

He fet una instal·lació del model de servidor en un portàtil per fer proves i m'he trobat que en la part de la configuració ldap on posa el valor: 'Dn de la base de la configuració' amb el paràmetre 'ou=ldapconfig,dc=intracentre' falta un espai en blanc entre la ',' i 'dc=intracentre' que provoca que hi haguí un error de sintaxi. I per tant l'script dona diversos errors en l'apartat ldap i en la creació dels grups per defecte, i dels permisos. He trobat a faltar l'opció de 'provar la configuració' en l'apartat de detecció de la targeta grafica i monitor, que abans era molt útil per estalviar futurs problemes de configuració al carregar per primer cop, es podria afegir aquesta opció a la versió final? I també he vist que per defecte estava marcada l'opció que agafa la marca o id del HD al fer les particions manualment. I que al final de la instal·lació es marca l'opció de autoclon via Yast, quina utilitat té?

També he vist que el programa GUS, crec que era versió 2.2, no connecta amb la base de dades ldap, m'imagino que es pel canvi sobre la versió de ldap que he llegit a les notes de la versió.

La propera setmana volia instal·lar aquesta versió beta en un centre, voldria saber si aconsellable fer una instal·lació de la Linkat 2.1 o de la 3 beta. Donat que segurament em trobaré equips amb lector de CD o gravadores que no li 'agraden' el DVDs, podrieu penjar la versió del CD d'instal·lació de la Linkat 3 Beta?¿

Gracies
Hola,


Com hauràs pogut llegir a les release notes, la versió beta l'aconsellem en la seva modalitat autònoma ja que per instal·lar en màquines noves va molt bé. El model d'aula l'estem provant per la qual cosa NO et recomano que l'instal·lis en un entorn de producció.

Els ordinadors del catàleg d'equipaments porten la versió Linkat 3 OEM, que no és res més que la versió autònoma de la Linkat 3 beta (bé, de fet la beta és un xic més nova).

Prenem nota del tema del CD, de fet en Linkat 2 es va publicar el CD per arrencar des de xarxa. Ara bé, si no et vols esperar perquè no proves el CD Live d'openSuSe 11.1 per iniciar les instal·lacions per xarxa?

http://download.opensuse.org/distribution/11.1/iso/openSUSE-11.1-GNOME-LiveCD-i686.iso

Ara estic baixant la ISO, a veure si aquest prova que et proposo té èxit.

:-)

Joan de Gracia
Estic fent proves amb la beta en una màquina virtual i és cert que és quasi calcat a l'OpenSuSE 11.1 i en la majoria dels aspectes, però, tinc unes preguntes:
Quan surt la versió estable?
Puc aplicar el script de servidor o client en un opensuse 11.1 amb els serveis instal.lats via YAST?

Salutacions.
Hola Joan,

Gracies per la informació.

Salutacions
Hola abahatar1234,

en principi si que pots instal·lar els paquets server_configuration i client_configuration i apicar els scripts a una OpenSuse, simplement hauràs d'instal·lar les dependències dels paquets.

Salut

Projecte Linkat
És molt bona notícia, això vol dir que també en Linkat puc aprofitar els repositoris d'oopensuse 11.1. Continuaré fent proves en maquines Virtuals en Opensuse i en Linkat.
Aprofito per felicitar-vos i dir que tinc moltes ganes de tindre la versió final.
Que tal en màquines noves i portàtils?
Hola,

Sí que pots afegir repositoris d'OpenSuse 11.1, però des del projecte NO es recomana per que causaria una barreja de paquets en el sistema en el qual no podem donar suport, però si vols fer proves, endavant!

Salut.

Projecte Linkat
Hola.

jo he fet la prova de fer una nova instal·lació com a client d'aula i en principi sense fer res més que la configuració de xarxa durant la instal·lació, out of the box, reconeix els usuaris LDAP del servidor Linkat 2.1, a la carpeta compartits dels usuaris LDAP hi ha la P i la S però no la T. A l'usuari argo local no apareix la carpeta compartits.

Si a algú li serveix d'informació...
Avui mateix he fet una prova d'instal.lació autònoma a un portàtil i ha sigut molt bona. També he aprofitat per instal.lar els codecs privatius des del portal de Linkat amb els .ymp com és usual en opensuse 11.1 i de fet els repositoris són exactament els mateixos de pacman. La meva pregunta és:
Ja que les distribucions de les carpetes i repositoris són els mateixos, podria actualitzar una màquina opensuse 11.1 a linkat 3.0 beta 2?
Hola! he instalat la beta2 i em trobo que en la mateixa instal·lació si canvio cualsevol parametre de la configuració del LDAP deixa de funcionar! si canvio el nom de intracentre per un altre que m'interesi ja que es un servidor secundari deixa de funcionat, feu la proba amb domini aula-linkat.local o sense el .local . si faig la instal·lació de serie si que funciona pero nomes que canviï el nom del servidor o el nom del domini ja no funciona LDAP, es un problema que es pugui sol·locionar en la instal·lació perque hi ha gent que l'interesa crear un altre domini i un altre nom se servidor!

Gracies!Editat per: servtelecom, 14/Juliol/2009 - 15:32

Informàtica i telecomunicacions - http://www.servtelecom.com
Dues cosetes: estic fent proves d'instal.lació en xarxa via ftp perque via http no hi ha manera, però tot i això ha sortit prou be. La llàstima es que els clients no es lliguen al domini intracentre via ldap o al menys no ho mostra el gdm. És un probleema conegut?
Per altra banda, m'hi trobo que els navegadors no tenen el plugin de flash incorporat tot i segón els yast si està instal.lat. L'he d'instal.lar manualment? i la resta de plugs?
ja esta sol·locionat! ho fico aquí per si algú li serveix!

Quant estas amb la instal·lació i canvies el domini del LDAP tot ho fa correcte menys 1 cosa que es la que fa fallar tot el demés! Si es pot arreglar avanç de que estigui definitivament la linkat 3.0 millor però sinó es pot arreglar de la següent forma!
Cuant canvies el nom del servidor o el nom del domini t'ho canvia en tots els llocs menys a la " Authentication Settings " de la administració d'usuaris i grups. Teniu que finalitzar la instal"lació igualment, quant entreu com a root a la sessió podreu anar al yast i a Users and Groups Managament trobareu la pestanya de " Authentication Settings " i dintre del apartat LDAP, allí es te que revisar que tot coincideixi ( en principi te que coincidir ) però el problema esta " configuració avançada ", dintre teniu la pestanya de " Paràmetres d'administració " es aquí on esta el problema! per molt que canviïs el nom del domini LDAP allí continua dient dc=intracentre . simplement canvia-ho per el domini que sigui i ja esta, un exemple seria dc=aula1 o altre seria dc=iesnom,dc=com

Espero que us hagi servit i a veure si en la instal·lació o migració, si es te canviat el nom de domini es canvii també en aquest paràmetre! per lo demés quant canvies això ja pots anar usuaris, i definir el filtre cap a usuaris LDAP i podràs crear el primer usuari o fer servir el script d'alta massiva però avanç important que et deixi crear el primer usuari!

Salutacions!

Informàtica i telecomunicacions - http://www.servtelecom.com
El meu problema del plugin de flash ja l'he sol.lucionat i postejat en una altra part del foro, però continuo amb el problema de lligar equips al domini, però esperaré a la versió estable. Per altra banda, com puc ficar un script per quan es tanque la sessió o l'equip

gracies i avant, a verue si per septembre tenim la linkat 3.
Hola,


Els clients d'aula no mostren cap informació referent a la pertinença o no al domini. La prova que pots fer és intentar entrar am un usuari del servidor.

Has de tenir en compte que al client d'aula li has de dir que el servidor de DNS és el mateix servidor Linkat. Pensa que el model d'aula es basa en això. Si has fet servir dhcp i la dns que proporciona no és la del servidor Linkat, llavors el model d'aula no ha de funcionar. Si vols fer proves, descarrega't la beta 2 de la Linkat.

:-)


Joan de Gracia
Ja està fet així, la dns primeraria és la direcció del servidor i no hi ha cap dns secundaria, de fet la gateway també és el servidor ja que fa de porta d'enllaç amb iptables. tambe podria ser que tingue tancat el port ldap, si fos aix`o, quin és el port?
Hola abahatar1234,

Una cosa desprès de fer la instal·lació del servidor, has modificat el nom, domini o ip del servidor?? Això s'ha de fer abans d'executar l'script de configuració d'aula,(més a dalt em sembla que ho han comentat) si es fa desprès falla, i s'ha de tornar a reexecutar l'script. Al client Linkat, has provat a editar el fitxer /etc/hosts i posar :

192.168.0.201 servidor.intracentre servidor

Amb això en principi et resoldría el problema per poder trobar el domini ldap.
I desprès executar l'script de configuració del client. Estaria bè que revisesis els arxius de configuració del servidor de DNS al server.

A veure si hi ha sort.Editat per: {}{}jluna{}{}, 27/Juliol/2009 - 11:42
Si que està tot be fet del principi i a he provat d'executar el script de nou tant en servidor com client.

Esperaré a que sortigue la versió estable.