Penjada total per culpa de la tarja de so

No pot configurar la sb-live audigy 5.1, es penja i l'error és irrecuperable. Si la deixo sense instal·lar i després la poso es penja a l'escriptori i tampoc no avança. Tot plegat un merder (ho resolc instal·lant-lo en altres màquines que si funcionen o bé no hagués pogut fer les pràctiques del curs d35
Hola Ricard,

si vols investigar sobre el tema crec que una de les coses que podries fer és treure la targeta de so i tornar a treballar amb el PC. Ho dic perquè és possible que sigui alguna cosa més que la targeta de so.
em passa absolutament lo mateix, no puc ni arribar a 'escriptori el 60% d'intentar configurar el so es penja. el problema es que es un portatil i sembla que no té solucio treientli la targeta.
sigmatelaudio. Solucions?
Atentament
David
des de Girona
O.K.

sembla ser que no ets els primer al que passa. Hi ha una altre fil amb el mateix cas, algun dels desenvolupadors haurà de mirar què passa amb això!

Crec que hauries/haurieu d'especificar amb la major exactitud possible les característiques de hardware dels portàtils.

De totes formes, si vols arrancar el sistema, fica init 3 en les opcions de grub o lilo i arrancaras en mode text per poder configurar la targeta gràfica (si és que arranca el sistema).

O. Castell
No arrenca sistema s'em bloqueja quant intenta inicialitzar la tarjeta en so fins i tot en mode text.

Característiques del portatil:
Sony vaio vgn-fe21b
Intel core Duo
Processador t2300
1,66 ghz
Targeta grafica nvdia go 7400 256 megues
vinga a veure si els desenvolupadors troben solució.
Atentament
David
Hola David,

Abans de fer la instal·lació de la Linkat has provat de fer funcionar el teu vaio amb una LiveCD o LiveDVD? Has provat una distribució com ara la Ubuntu (en mode Live). T'ho dic perquè valdria la pena saber si et passa només amb la Linkat o si pel contrari et passa amb totes les distros.

Si et passa només amb Linkat estaria bé reportar el problema a ITSCAT, a través d'aquest fòrum, per a corregir el problema.

Joan de Gracia
Hola a tots , jo he tingut el mateix problema, no hi ha forma de finalitzar la instal.lació per culpa de la tarja de so.  He desintal.lat la tarja i no ha donat cap problema llavors, però ara no hi ha so.

Gemma Pérez
Res a fer en totes les modalitats que conec d'instalació de linux.
La pregunta seria si puc desactivar la targeta de so  no en tinc ni idea. Algú ho sap?


Per cert, no ho havia especificat en el missatge anterior, en el meu cas no es  tracta d'un portatil si no d'un ordinador de sobretaula. Per fer les proves vaig treure físicament la targeta de so. Va ser l'unica manera de fer-lo funcionar.

Gemma Pérez
A mi m'ha passat el mateix i no és un portàtil. Faré una altra instal.lació desactivant l'opció de la tarja de xarxa. Sempre es pot instal.lar més tard.
Ja us diré si funciona.
Les versions Suse 9 i derivades com la LINKAT tenen problemes amb les targes de so.

Les versions Suse 10 han solucionat molts problemes de so i d'impressores.
No es podria actualitzar la LINKAT a la Suse 10?

Josep Maria
Hola,

l'has clavat. Jo aniria més lluny en aquesta qüestió:

No es podria fer que Linkat anés de la mà (en el referent al sistema operatiu i la majoria d'aplicacions, excepte les pròpies educatives) de la distribució OpenSuse?

D'aquesta forma estariem sempre a la última. El problema de la traducció de l'instal.lador i del sistema operatiu (localització) s'haria de resoldre amb un projecte de colaboració amb OpenSuse i incloure tota la localització a la distribució original (comunitat Linkat).

Que consti que no és cap atac a cap actuació el que dic però: voler fer una distribució nova "a partir de ..." no ha estat un error amb els temps que corren
i ens seria molt més útil haver col.laborat amb algun projecte ja fet?

Personalment penso que l'opció SuSE és molt valenta i encertada i que la feina de localització i canvi d'imatge és molt positiva però el fet de voler fer una distribució "nova" no és massa encertat.

Ens presentem amb problemes que ja fa 1 any que estan resolts.

O. Castell
La pregunta és?
Ja algú que estigui buscant la solució de tot plegat o haurem d'esperar un any?
Atentament
David
Jo he aconseguit instal.lar la tarja. Només cal tenir molt de compte de canviar la instal.lació que vol fer de hard en el moment que s'atura per demanar si hi estem d'acord. Se li diu que no volem tarja de so. Després un cop feta la instal.lació es va a sistema i se li diu que la instal.li i se la menja i funciona correctament.

Així vaig solucionar també problemes amb monitors.
Bé. Funcionava: quan he reiniciat l'ordinador ja no m'ha arrencat. El que sí funciona és la instal.lació anul.lant la tarja de so. Em passa amb els drivers de SB Live.
Comprobat, si li dius que no instali la targeta de so va. però esclar ara no puc escoltar res de música. Si vaig a intentar configurar la targeta s'em bloqueja no em deixa configurar-ho. No tinc la mateixa tarja de so per lo que he vist. En fi espero que aviat ens diguin com arreglar-ho.
Atentament
David
Estic igual i trobo molt poc engrescador les dificultats que presenta la linkat. Amb altres versions de Suse no havia tingut els problemes i la perdua de temps que estic tenint amb la linkat.

Que no s'enfadi ningú, però, no es pot treballar una mica millor?

Apa, ara a desmuntar la tarja de so i a veure si puc fer-ho funcionar.

Al menys veig que no soc jo sola, que sempre és un consol.

Rosa Maria Trias
Hola,

A l'escola també vàrem tenir problemes amb el so, ho vam "solucionar" entrant en mode de recuperació (o segur, no recordo el nom) i un cop a dins, amb el YAST desactivar-la. Així ens funciona tot excepte el so.

Xavier Batlle
Hola a tothom,

Estem investigant sobre aquest tema i esperem donar una resposta dintre de poc.

Salutacions,
Pablo.
Hola companys,
per a aquells que tinguin una CT4830 SBLive!Value:
he elimitat la que detecta el sistema (CT4830 SBLive!Value)(no cal tornar a fer la instal·lació) i li he dit que tinc una "SB live!/PCI512/E-mu APS". A mi m'ha funcionat.
Espero que us sigui útil.
Una altra cosa, a mi em detecta les unitats de memòria USB.
Eduard