com tunelar la linkat de l'escola amb la linkat de casa?

Hola a tots. No sé si a vatros  us passarà com a mi, que deixo l'ordinador de casa en marxa, i que en arribar a l'escola ens agradaria mostrar als alumnes algunes fotografies o arxius sobre un tema que acaba d'agafar interès, pero ja estem a l'escola. Com es pot fer? Teniu alguna guia. Sé que ssh ho permet, però de moment no em surto.
Salutacions. Carlos Monforte.
Hola,

La millor manera de tenir un túnel és fent servir openvpn però, per això, cal configurar el servidor i els clients per establir un túnel entre els ordinadors que vulguis connectar de manera segura. Hi ha guies que expliquen com fer-ho i jo tinc ganes de posar-ho en marxa però de moment encara no ho he fet amb Linkat. Hi ha un altre fil on també s'ha comentat això: http://linkat.x…21.msg4270#new

El què sí que pots fer és, si tens l'ordinador de casa en marxa, accedir-hi des de l'ordinador del centre o des d'allà on vulguis amb ssh però per fer-ho hauràs de redireccionar el port 22 del router adsl de casa teva perque apunti a la IP de l'ordinador de casa per tal que puguis accedir-hi amb una comanda com aquesta:

ssh nomusuari@iprouteradslcasateva

Fins i tot, podries fer-ho de manera que puguis engegar un 'nautilus'

ssh nomusuari@iprouteradslcasateva -X

i un cop estiguis connectat a casa teva executa a la mateixa cònsola 'nautilus'.

Salut,

Lluís
Hola,

Tens una forma de fer un enllaç al teu escriptori de forma fàcil, però necessites tindre una IP fitxa a casa teva o configurar una dyndns i que a casa tinguis un Linux.

Fes botó dret al panel de dalt i selecciona Afegeix al quadre.... Ara cal escollir Connecta al servidor.... Es crearà una icona al panel, si fas clic et sortirà una finestra per configurar un servidor.

Tipus de servei: SSH
Servidor: IP del servidor
Port: 22
Carpeta: /home/usuari
Nom d'usuari: usuari

Una vegada fet, es crearà al teu escriptori un enllaç cap a la teva màquina de casa.

Salut.
Bona aportació !

Però, i el personal que no té Linkat a casa ?

Com pot fer-ho per accedir de la mateixa manera però al Linkat del centre des de casa ?
Hola,

Si tens un Linux i Gnome és lo mateix, si tens un Windows pots fer servir el programa WinSCP. Connectes des del Windows a una màquina Linux per SSH i pots explorar el contingut de les dues màquines i passar informació d'una a un altra de forma fàcil.

http://winscp.net/eng/docs/lang:es

Salit.
Genial, gràcies.

No el coneixia aquest WinSCP és que no toco uindows fa temps :)

Pablo, he provat la teva recepta de fer servir el Connecta al servidor però no em funciona i, en canvi, sí que puc entrar des de terminal per SSH al servidor i també amb el WinSCP.
Una altra possibilitat que personalment trobo molt còmoda és emprar des de la casella d'adreces del konqueror el kioslave fish, per exemple:

fish://usuari@ip_o_nom_del_servidor:port_on _escolta_ssh
Primer de tot: moltes gràcies per l'ajut. En segon lloc, en vegades fer-vos perdre el temps a vatros, hauré d'escriure a algun blog de bruixots, a vore si m'ajuden en la mala sort que tinc últimament en els ordinadors.... Us conto... no he pogut provar res del que m'heu dit perquè quan he anat ha redireccinar els ports al router resulta que:al router si li ha fos la memòria flash i no em guarda els canvis! (el tècnic de Conceptronic em diu que el porti a arreglar). Però senyors: el modem tenia 6 mesos!!!
Bé de moment no puc fer això...anar a arreglar-ho. tenim molta feina a l'escola. Però us vlia preguntar el següent: es pot redireccionar a algun port que ja estigui obert i que funcionin? S'atura el programa i s'utilitza per fer el tunel.
Fent nmap em dona oberts els següents: 21, 22, 23 i 80.
El ktorrent em va molt bé (6881) i el 4662, lent... però si faig un netstat, tinc  varies  conexions obertes establertes.
En fí mags...un repte més!
Gràcies per les respostes tan ràpides!
Atentament, Carlos Monforte .
Hola,

Quote

Pablo, he provat la teva recepta de fer servir el Connecta al servidor però no em funciona i, en canvi, sí que puc entrar des de terminal per SSH al servidor i també amb el WinSCP.


Lluis Dalmau:
Si pots fer la connexió per SSH t'hauria de funcionar. Comprova la configuració del "Connecta al servidor" i asegurat que has seleccionat Tipus de servei: SSH

Quote

Fent nmap em dona oberts els següents: 21, 22, 23 i 80.


Carlos Monforte:
El servei SSH fa servir el port 22, però cal que ho redireccionis cap a l'ordinador que tu vols, i veig que no pots. Cal que arreglis el problema del router.

Salut.
Hola a tothom,
Des de que el Lluís ens va mostrar a l'escola la utilitat del servei ssh, és una eina que hem fet servir molt. Però amb la instal.lació de la Linkat 2 (i segurament remenant algun arxiu de configuració), ara quan entro des de casa amb un usuari concret, arribo a l'arrel de directoris i tinc accès total a tots els homes i a tos els fitxers. Una situació realment perillosa. Què he fet malament?
Hola Pau,

Pots esborrar el contingut dels directoris? Jo crec que només pots llegir, no crec pas que puguis esborrar els /home d'altres usuaris, a no ser que siguis root.

Quan connectes per SSH tens els mateixos permisos que quan estàs a la màquina.

Salut.
Hola,
Tens raó Pablo, però quan estic a l'escola i obro el Nautilus, dins del home únicament vec el meu home (és cert que per la barra de navegació puc accedir a altres homes), i en canvi amb el ssh, d'entrada m'obra tota la llista de tots els homes. Hi hauria la possibilitat que només s'obris el home de l'usuari que s'ha identificat?

Moltes gràcies.
mmmm, em pots dir com fas la connexió per SSH? Jo sempre que faig la connexió amb un usuari en concret, m'obre el seu /home. Pot ser que facis servir algun paràmetre que et fa arribar a l'arrel.

Jo faig:
[tt]ssh pablo@192.168.0.201[/tt]

Salut.
Hola,
La connexió la faig amb el programa Nautilus o amb el Konqueror (amb la instrucció fish). El port obert a l'escola no és el predeterminat, i per això després de l'usuari i el número del router escric el numero del port obert.

Gràcies
ei, ja he reproduït la teva forma de connexió per SSH amb nautilus i és veritat que va a l'arrel del sistema.
Ho sento, però no he trobat la forma d'arribar al /home de l'usuari per defecte, cal navegar amb el nautilus per arribar.

A veure si hi ha algun Guru pel fòrum que ho sàpiga.
Un parell més de qüestions:
Si intentento la connexió des de casa amb la consola (ssh usuari@ip_router:port_obert) rebo el missatge Name or server not known i si no especifico el port (ssh usuari@ip_router) el missatge és port 22: Conection refused. Quina és la sintaxi correcta?

Jugant a casa intento fer la connexió gràfica, i per això he modificat el fitxer ssh_config de la següent manera:
Host *
ForwardAgent yes
ForwardX11 yes

Bé, llavors des de l'ordinador que estic obrint la sessió X amb la comanda ssh -X usuari@ip
puc executar gràficament qualsevol programa, però com podria captura el mateix escriptori?

Bé, gràcies i a reveure!
Hola,

Quote


rebo el missatge Name or server not known i si no especifico el port (ssh usuari@ip_router) el missatge és port 22: Conection refused.


L'ordre correcte per especificar el port 88 és:
[tt]ssh -p 88 usuari@servidor
[/tt]
Tu estàs posant :88 i no és correcte.

Per obrir l'escriptori prova amb el programa Escriptori remot que trobaràs a Centre de control. Per SSH ho podries fer, però existeixen programes específics per aquesta funció.

Salut.
Perfecte!
La instrucció no era la correcta i per tant no funcionava! El programa Escriptori Remot, sembla que va molt bé (tinc el servidor a un sota escala cutre, i si puc treballar des d'un altre lloc...) El programa té varies opcions, la més interessant és la de demanar contrasenya, ja que ens hem d'identificar des de lluny, però hi ha una altre opció que és la de "Demana'm confirmació", que no m'acaba de funcionar del tot bé. Quan demano confirmació, s'obra una finestra al ordinador al qual vull accedir, però no es llegeix cap pregunta! Bé un problema menor...

Gràcies
Una altra petita qüestió referent a l'escriptori remot: només em funciona quan està la sessió oberta. Malgrat el servidor el tinc tancat sota clau, em sap greu tenir sempre la sessió del root oberta si haig de fer alguna cosa! L'eina va molt bé, perquè quan tinc problemes d'usuaris amb els nens, no cal que hem desplaci, però té aquest inconvenient d'haver de tenir la sessió iniciada...

Pau
Hola,

També podries mirar el programa NX que serveix per obrir sessions en mode gràfic per SSH des d'un altre ordinador.

A l'ordinador on vols connectar-te has de configurar-ho fent anar la comanda:
[tt]nxserver setup[/tt]

Després amb el programa instal·lat a la Linkat 2 KNX (Aplicacions / Sistema / Accés remot) obres una sessió.

Aquest programa t'obrirà una sessió KDE, hi ha un altre programa que es diu nxclient, però que no puc descarregar, el servidor està caigut:
http://www.nomachine.com/download-package.php?Prod_Id=4

Salut.