Suggeriments avanç de treura Linkat2.0!

Buenas!

amb la experiència que he tingut amb la beta tinc algun suggeriment a dir per que avanç de que treguin la linkat 2.0 es tingui amb compte

1º El tallafocs porta per configurar alguns paràmetres que per defecte com son els servidors DHCP, DNS, etc... però... crec que també tindria que haver el del servidor LTSP ja que a mi m'ha costat molt de configurar especialment aquest servei perquè funcioni amb el tallafocs activat.

2º Suposo que el kernel heu tret un que no esta tan actualitzat per la estabilitat pero crec que es podria compilar amb algun mes recent...

3º avanç de compilar es tindria que ficar alguns drivers més de targeta de xarxa i VGA ja que son imprescindibles per si tens que buscar altres drivers.

4º En la virtualització XEN, es tindria que ficar que cuant ho activis et modifiqui el boot de inici ja que si no inicies amb la modalitat XEN les maquines virtuals no van. Si ho canvies manualment tot el inici que te linkat desapareix i arranca com un linux normal, sense els gràfics taronges i negres de linkat.

5º amb el apartat de instal·lació del servidor, es tindria que ficar que també carregues el programari complet de educació ja que nomes carrega el Jclic


De moment crec que no em deixo res, esta molt be la nova versió i crec que ara la gent si que entrara de ple amb la linkat 2.0!!
Hola,

Moltes gràcies per la teva aportació.

1. Del tallafoc, quins ports no has trobat predefinits pel LTSP?

2. Nosaltres no compilem en kernel, agafem directament les actualitzacions que realitza Novell pel seu sistema SLED10 per mantenir una compatibilitat. Per afegir els nous drivers al sistema fem paquets personalitzats per Linkat.

5. No creiem que sigui necessari el programari educatiu al servidor (com programari multimèdia o de gràfics) per que els alumnes no acostumen a treballar sobre aquesta màquina. Ho haurien de fer sobre els clients. La instal·lació d'aquest tipus de programari una vegada instal·lat el sistema no té cap tipus de complicació.

Salut i gràcies un altre cop per les teves observacions.
Lo del tallafocs... al no saber quins ports fa servidor.. no te'ls puc dir però crec que si algú te que configurar el servidor LTSP tindria que tenir la facilitat de poder configurar, al tallafocs, amb facilitat no??

Per lo que fa al servidor, el que em refereixo es que quant configures el servidor LSTP els clients treballen sempre com si estiguessin al servidor no?? aquest es el objectiu... si el servidor no te el programari els clients LTSP tampoc... per això ho deia!

Com es fa.. un cop tens el servidor muntat... instal·lar el programari de educació?? es que no ho he trobat!

Per lo que fa als drivers.... es podrien ficar, amb el paquet que precompileu els de Asustec ( Tarjetas de xarxa ) son NVIDIA. i també les inhalambriques rt70 i la rt72 que son les mes comunes???

Per ultim... no podria venir ja recargat els repositoris de ATI i NVIDIA??? o almenys que dongui la possibilitat de ficar-los en la mateixa instal·lació!?

Per lo demés esta tot ok! Gracies!!
Hola,

El projecte LTSP l'incorporem dins de la Linkat però no és un "servei" que sàpiga gestionar el YaST ja que es tracta d'un projecte extern que ha de gestionar múltiples serveis: dhcp, xdmcp, portmap, xdmcp,  etc.

Pel que fa el servidor LTSP no cal que el muntis a sobre d'un perfil servidor Linkat. La configuració que tinc costum de muntar és:

1- Sobre perfil autònom
2- Sobre el perfil client d'aula. En aquest cas, a l'igual que el perfil autònom, el client porta tot el software educatiu instal·lat.

Muntar LTSP sobre el perfil servidor es pot fer però té un inconvenient i és que la mateixa màquina ho fa tot, valida usuaris, exporta via NFS els directoris, ha de servir pantalles remotes via NFS. Massa càrrega per a un únic servidor.

Pel que fa el software educatiu al servidor, ja en Linkat 1 es va fer així, de fet el servidor ha de tenir pocs programes ja que el que interessa és una màquina dedicada a oferir serveis i a disposar del màxim espai en disc dur.

En relació als drivers, no pateixis que els anirem incorporant. En la versió definitiva, els repositoris de NVIDIA i ATI ja vénen preconfigurats, tot i que els pots trobar a:

http://linkat.xtec.net/portal/content/view/116/1/

Finalment, i pel que fa al XEN, és normal que si no arrenques amb aquest nucli no puguis fer funcionar les màquines virtuals. Es tracta d'un kernel modificat per tal de suportar aquesta tecnologia. També t'he de dir que, pel comentari que fas sobre els kernels, la Linkat 2 porta el nucli 2.6.16 modificat per NOVELL per la qual cosa no podem dir que és un nucli 2.6.16 vanilla ja que porta més de 100 modificacions. Si vols un nucli més nou, sempre estàs a temps de descarregar-te un nucli des de:

http://www.kernel.org/

Des del projecte oferim un kernel amb suport de Novell per la qual cosa podem respondre en cas que un controlador no funcioni correctament. En el cas d'un kernel vanilla no tenim aquest suport i per tant no us podríem oferir aquest suport.


Joan de Gracia
Buenas de nou!

Pel que fa el software educatiu al servidor, ja en Linkat 1 es va fer així, de fet el servidor ha de tenir pocs programes ja que el que interessa és una màquina dedicada a oferir serveis i a disposar del màxim espai en disc dur.

Amb això que dius... ja depèn del que es volguessin gastar cada client però almenys tindria que haver la opció de ficar la instal·lació amb servidor + programari complet o servidor sense programari i així el usuari final escolleix el us que li vol donar al servidor que, estem d'acord que es millor el servidor dedicat però si volen muntar una maquina exclusiva per a 1 única maquina amb els seus documents i a sobre en aquesta maquina volen virtualitzar altres sistemes i tot amb una única maquina crec que tindrien que tenir la opció.

Per lo demés.... tot perfecte!! Salutacions!