linux-whiteboard (wiimote)

Es podria afegir als repositoris el programa "linux-whiteboard" que permet bastir una pissarra digital interactiva (PDI) a partir d'un projector, una pantalla, un comandament remot per a la Wii (wiimote) i un adaptador bluetooth per al PC. I estalviar la compra d'una pissarra digital convencional  (60eur front a 3000eur??).

El programa es troba a:
http://code.goo…ux-whiteboard/
Està traduït al català i castellà (l'he traduït jo) entre d'altres i té millors prestacions que el programa original per windows del Johnny Chung Lee.

Naturalment hi ha el codi font (branca cpp), que s'actualitza força sovint, i paquets per a Ubuntu Hardy (8.04).
Cal veure com compila sota Linkat 2 per la quantitat de dependències i biblioteques necessàries. Al wiki hi ha instruccions per a fer-ho. Jo ho he fet amb Ubuntu (i386 i AMD64) i no he tingut pràcticament problemes.

L'autor de la versió actual (no la inicial) és un vietnamita que està interessat en la seva utilització en el món acadèmic.

Antoni Ubieto.
Jo tinc un amic que ja el fa servir i de fet va fer una presentació en la Installl LAN Party d'Amposta, la llàstima és que l'utilitza en Windows.
Jo he aconseguit fer-ho a mitjes en l'Ubuntu però està el problema que no calibra o no se fer per calibrar-ho.
Per calibrar cal esperar uns instants amb el punter IR quiet a cada creueta (fins que el "rellotge" doni la volta sencera.
He enviat un missatge al desenvolupador del programa explicant-li les dificultats que tenen els usuaris durant el procés de calibració per tal que posi un missatge d'ajuda explicant-ho.

Antoni Ubieto
Ha sortit una nova versió de la pissarra per a linux amb ajuda inclosa (imatges i text). També està traduïda.
Podeu descarregar el paquet d'aquesta versió a: http://linux-wh…untu2_i386.deb

Si algú prova d'instal·lar (pasant potser per alien), d'entrada les dependències són:


  Per a compilar hi ha més dependències:
      * libtool
      * libcwiid1-dev
      * libgtkmm-2.4-dev
      * libglademm-2.4-dev
      * libxtst-dev
      * libcairomm-1.0-dev
      * libsigc++-2.0-dev
      * libgnome2-dev
      * intltool
      * libbluetooth-dev
  Hola de nou.

  Sembla que hi ha la intenció de fer un paquet per a la linkat, però abans ha de sortir la linkat2 definitiva.

  Estic en el procés de compilar el programa whiteboard-0.3.4 amb la linkat2 beta: De moment he satisfet totes les dependències a base de trobar els rpms equivalents o bé de compilar algun programa (libcwiid). El problema que tinc ara és la versió del "cairomm" si no vull actualitzar massa biblioteques de la linkat2

  Si algú hi té més pràctica i em dóna alguna idea o suggeriment li ho agraïria. D'altra banda, si algú vol provar-ho pel seu compte que es posi en contacte amb mi i li explicaré el què porto fet.

  Toni Ubieto