Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Les millors aplicacions Linux

Enviada per francesc.koga el 27/Oct/2020 - 13:50
Saps quines són les millors aplicacions i eines gratuïtes disponibles per a GNU/Linux d'enguany? Tot seguit et detallem alguns dels programes més rellevants. Aquests programes es troben disponibles a la nostra distribució Linkat

  • Audacity - Tota una navalla suïssa per a l'edició d'audio, amb molts anys de rodatge i una eficiència demostrada. Disponible al perfil de Música de Linkat.
  • Blender - L'eina lliure per excelència dels professionals 3D. Blender es troba al nivell dels programes estàndards establerts al món del modelat, efectes visuals (VFX) i animació. Disponible a la secció 3D del perfil de robòtica de la Linkat.
  • Calibre - El millor gestor de biblioteques de llibres electrònics. També disponible com a paquet per la Linkat.
  • ClamAV - Els sistemes GNU/Linux es veuen menys afectats pels virus informàtics que d'altres sistemes operatius privatius. Tot i així, l'antivirus ClamAV és una eina molt eficient per garantir un sistema lliure de malware. Linkat, en la seva versió de servidor, incorpora ClamAV de forma predeterminada.
  • LibreOffice - És el paquet ofimàtic lliure de referència que trobaràs en qualsevol distribució GNU/Linux. Inclou un processador de textos, full de càlcul,
  • programa de presentacions, etc. LibreOffice és compatible amb els estàndards de facto i permet obrir documents de les aplicacions privatives més conegudes.
  • GIMP - GIMP és la millor alternativa als programes privatius d'edició gràfica més coneguts i ofereix moltes opcions avançades. Trobaràs el programa GIMP al menú "Gràfics" de la Linkat.
  • OBS - OBS és l'aplicació per excel·lència per fer transmissions en directe de vídeos cap a Internet. Amb OBS podràs fer realitzacions en temps real, enriquir el format de la transmissió, transmetre videoconferències, etc. OBS es troba disponible al perfil de ràdio de la Linkat.

Hi trobareu més informació en aquest enllaç.