Nova Linkat 18.04 [1]

_NEWS_POSTEDBYANDON

El projecte Linkat es complau en anunciar l’alliberament de la nova versió Linkat 18.04.


La Linkat 18.04 està basada en Ubuntu 18.04 (Bionic Beaver). Es tracta d'una versió de tipus Long Term Support (LTS) que rebrà actualitzacions de seguretat i programari com a mínim fins a l'abril de 2023.


La Linkat 18.04 arriba amb les darreres versions de programari educatiu, aplicacions d'oficina, utilitats i una nova versió del nucli de base (kernel) que assegura un bon reconeixement del maquinari més modern.


La Linkat edu 18.04 porta de sèrie l’entorn d’escriptori "GNOME 2" per mantenir l’aspecte gràfic de les versions anteriors de Linkat. Els usuaris que desitgin un entorn més modern, poden canviar i seleccionar l’entorn d’escriptori "GNOME 3" en el moment d'iniciar la sessió. La Linkat 18.04 es troba disponible per a arquitectures de 64bits.


A banda de la versió Linkat edu 18.04 de 64 bits, es presenta també la Linkat Lleugera 18.04. Aquesta versió de la Linkat lleugera permet reutilitzar ordinadors antics o amb poques prestacions sense haver de renunciar a les darreres versions de programari. La Linkat lleugera està basada en Lubuntu que és una variant d’Ubuntu molt lleugera i porta de sèrie l’escriptori LXDE. La Linkat lleugera 18.04 es pot descarrgar en versió de 32 bits (sistemes amb menys de 1 Gb de RAM) o 64 bits.


Els perfils d’usuari "infantil", "primària" i "secundària" s'han actualitzat també, amb l'objectiu d'ajudar a professors i alumnes a trobar el programari i els continguts més adients per a cada etapa educativa.

Descàrrega de la Linkat 18.04 [2]


Enllaços
  1. http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=news&func=display&sid=217
  2. http://linkat.xtec.cat/portal//portal/index.php?module=Pages&func=display&pageid=6