Linkat lleugera [1]

_NEWS_POSTEDBYANDON

[2]

Ja està disponible la Linkat 14.04 lleugera [3], una nova versió de l'entorn operatiu Linkat, basada en la distribució Lubuntu 14.04 i dissenyada específicament per a ordinadors antics o amb prestacions limitades (a partir de 512 Mb de memòria RAM).


Tant la Linkat 14.04 original [4] com la nova versió lleugera ofereixen gratuïtament un ampli ventall de programari lliure en català: eines d'internet, ofimàtica, tractament de gràfics, multimèdia i una extensa selecció d'aplicacions educatives. La versió lleugera incorpora també perfils específics [5] per a Educació Infantil, Primària i Secundària.



La Linkat 14.04 lleugera [6] permet allargar la vida útil dels ordinadors que tenen pocs recursos o bé que funcionen amb sistemes operatius que ja no tenen suport oficial per part del fabricant. Aquesta versió lleugera permet donar una segona vida a aquests dispositius, oferint-los un sistema operatiu més ràpid, més segur, sense virus, actualitzat periòdicament, sense cap cost per llicències d'ús i compatible amb el programari més recent.


El projecte Linkat ofereix diversos canals de suport professional [7] on els usuaris, distribuïdors, tècnics i  coordinadors TAC dels centres educatius podeu plantejar qualsevol  tipus de dubte o suggeriment.

Enllaços
  1. http://linkat.xtec.cat/portal/index.php?module=news&func=display&sid=161
  2. http://linkat.xtec.cat/portal//portal_linkat/wikilinkat/index.php/Linkat_lleugera
  3. http://linkat.xtec.cat/portal//portal_linkat/wikilinkat/index.php/Linkat_lleugera
  4. http://linkat.xtec.cat/portal//portal_linkat/wikilinkat/index.php/Linkat_edu_14.04_Aut%C3%B2nom
  5. http://linkat.xtec.cat/portal//portal_linkat/wikilinkat/index.php/Perfils_d%27usuari
  6. http://linkat.xtec.cat/portal//portal_linkat/wikilinkat/index.php/Linkat_lleugera
  7. http://linkat.xtec.cat/portal//portal_linkat/wikilinkat/index.php/Suport