Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Nova versió Linkat EDU 14.04

Enviada per pablo.vigo el 04/Jul/2014 - 10:23


El passat mes d'abril es va publicar la nova versió d'Ubuntu 14.04 LTS (Long Term Support), amb actualitzacions garantides per als propers 5 anys. La darrera versió LTS va ser la 12.04 sobre la qual es va muntar la primera distribució Linkat basada en Ubuntu.

Des d'avui mateix també podeu instal·lar la Linkat sobre la nova Ubuntu 14.04. Ja estan disponibles els nous dipòsits de programari, s'han actualitzat els perfils d'Infantil, Primària i Secundària, i s'ha comprovat que l'actualització de 12.04 a 14.04 es realitzi sense problemes tant als ordinadors personals com als servidors de terminals lleugers (LTSP). Així doncs, a partir d'ara, la versió de referència del projecte serà la 14.04, tot i que se seguirà donant suport a la 12.04.

Ara mateix, la instal·lació de la nova Linkat es pot fer mitjançant un paquet que cal afegir a una instal·lació estàndard d'Ubuntu 14.04. A finals de juliol es publicarà la imatge ISO en format Live DVD/USB, des de la qual es podrà provar el funcionament de la Linkat en qualsevol ordinador i, si es creu convenient, realitzar-hi la instal·lació d'una manera ràpida i senzilla, fins i tot sense connexió a Internet. La publicació de la imatge Live DVD/USB es farà a finals de juliol tot coincidint amb la primera actualització d'Ubuntu 14.04. També, a finals de juliol, els usuaris de l'actual 12.04 veuran un avís que els demanarà si volen passar el sistema a la nova versió 14.04 o bé seguir rebent actualitzacions fins al 2017.

Guia d'instal·lació de la Linkat edu 14.04