Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Trobada amb la FAPAC

Enviada per admin el 09/Feb/2009 - 09:22

president FAPACLa trobada entre el president de la FAPAC i l'equip del projecte Linkat ha estat molt profitosa. El president de la Fapac, Walter García-Fontes,  ha explicat quina és la situació de l'entitat en relació amb les TIC.

Com organització, estan canviant progressivament a programari de codi obert, tant des de programari estàndard com aquell fet més a mida a les necessitats de l'organització. En aquest sentit, els següents projectes en serien bons exemples:

  • Sistema de vídeo conferència que permeti reunions on-line i que cada vegada discrimini menys el territori. Les comunicacions es podran fer tant des de les diferents seus com des de casa.
  • Migració de tots els equips i escriptoris de l'estructura tècnica de la FaPaC a eines de programari lliure o de codi obert.
  • Programa de gestió: socis, quotes, comptabilitat... S'està treballant a partir de BulmaGés  (programa de comptabilitat i gestió empresarial, que va néixer com projecte de l'associació Bulma, destinat a fomentar el programari lliure en el món empresarial). Una vegada fets els canvis i adaptacions pertinents, la intenció de la FAPAC és la d'alliberar el programari resultant.

Des del projecte Linkat, s'han ofert les següents actuacions:

  • Adaptació d'un perfil d'escriptori per les AMPAs,  que integri les eines desenvolupades a partir de la mateixa FAPAC.
  • Donar suport de segon nivell a les instal·lacions Linkat dels ordinadors de les AMPAs ubicats en els centres educatius.
  • Obrir un espai en els fòrums pensat per l'alumnat, mares i pares considerats com usuaris finals, sense necessitat de coneixements tècnics de cap mena.