Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Robòtica, Scratch i Linkat

Enviada per pablo.vigo el 17/Abr/2013 - 14:18

La robòtica educativa permet introduir a l'alumne al constructivisme a través del desenvolupament d'idees, la invenció de dispositius i la resolució de problemes per aconseguir una tasca determinada.

La base d'un robot és una unitat central capaç de processar la informació que li arriba pels diferents sensors actuant bàsicament sobre motors per aconseguir tasques determinades.

La unitat central, basada normalment en un microcontrolador, necessita d'un programa que farà de cervell del dispositiu construït. Necessitem un ordinador que sigui capaç de comunicar-se amb la placa del robot per transferir el programa. Aquest ordinador ha de  disposar d'un entorn de programació adequat a la tecnologia  que faci servir el robot. També és possible fer-lo servir per  establir una comunicació amb el robot per fer una  monitorització dels dispositiu en qüestió.

La introducció de l'alumne al desenvolupament de tasques i exercicis adequats a la seva edat, però sense perdre valor tecnològic, és bo ja que el motiva a esforçar-se per arribar a resultats que poden ser útil en problemes reals.

Per aquests motius, la distribució educativa incorpora els elements necessaris per fer compatibles les eines de desenvolupament i comunicació dels dispositius més populars com ara els dispositius basats PICAXE, en LEGO WeDo, o ARDUINO (maquinari lliure). També s'ha incorporat un mòdul anomenat SA4 (Scratch for Arduino) per poder comunicar l'entorn educatiu Scratch amb plaques basades amb ARDUINO. Tot això fa possible el desenvolupament de programes educatius lliures, independentment de la tecnologia utilitzada.