Benvingudes i benvinguts al portal Linkat

La Linkat és la distribució educativa de GNU/Linux que ha iniciat i ofereix el Departament d'Educació a la comunitat educativa. Es tracta d'un projecte de programari lliure que permet als centres educatius, però també a tota la societat, tenir accés de forma legal, gratuïta i amb suport tècnic professional, a un conjunt molt ampli d'aplicacions: educatives, d'ofimàtica, d'Internet, multimèdia...

Notícies

Linkat Edu 11.4

Enviada per pablo.vigo el 25/Nov/2011 - 13:41

Des de la versió 1.0 fins a la 4.0 el projecte Linkat s'ha basat en una distribució de GNU/Linux completa, amb instal·lador i fonts de programari pròpies. La base s'obté del projecte openSUSE i passa per un procés de personalització i adaptació fins a convertir-se en la distribució Linkat GNU/Linux.

Al llarg de tot el cicle de vida d'una distribució, els principals components de programari (nucli de Linux, navegador, suite ofimàtica, directori d'usuaris, serveis de xarxa...) s'acostumen a mantenir amb la mateixa versió de base, aplicant-hi només actualitzacions de seguretat. Això és molt convenient per a servidors i altres sistemes crítics, on l'actualització d'un component pot afectar el funcionament d'altres aplicacions o serveis, però limita les expectatives de molts usuaris que volen treballar amb les darreres versions dels programes. El manteniment d'aquesta estabilitat en la versió del nucli de Linux és també la causa que les distribucions no disposin sempre de controladors per al maquinari més recent.

Per donar resposta a aquesta necessitat de components de programari sempre actualitzats, us presentem la nova "Linkat EDU 11.4". És un nou concepte de Linkat adreçada a les instal·lacions de tipus "autònom" (no als servidors!). La "Linkat EDU 11.4" parteix d'una instal·lació completa de la openSUSE 11.4, sobre la qual s'aplica una capa de programari i configuracions que la fan equivalent a una Linkat. En realitat és una openSUSE 11.4 amb els components i l'aspecte d'una Linkat.

La Linkat EDU 11.4 compta amb un assistent que en facilita la instal·lació, sempre a partir d'una instal·lació prèvia de la distribució original openSUSE. També compta amb repositoris de programari propis que actuen de mirall dels d'openSUSE i proporcionen els components específics de la Linkat. Les actualitzacions de programari segueixen el ritme de les del projecte openSUSE que s'hagi pres com a base.

Aquest nou model de Linkat entesa com a "capa de programari i configuracions", que s'aplica directament sobre la distribució base, ens permet disposar sempre de les darreres versions del nucli de Linux i la resta de components. Està en estudi la possibilitat d'aplicar la mateixa tècnica sobre altres distribucions de GNU/Linux, oferint als seus usuaris la possibilitat de disposar de tota la selecció d'aplicacions i configuracions pròpies de la Linkat.

Podeu provar la nova "Linkat EDU 11.4" accedint a la pàgina de descarregues: